Şampiyonlar Ligi'nde 4 oyuncu değişikliği hakkı

Şampiyonlar Ligi maçlarında oyuncu değişikliği hakkı dörde çıkıyor. Yedek kulübelerinde ise oyuncu sayısı 12'ye çıkacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 4 oyuncu değişikliği hakkı
UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde oyuncu değişikliği hakkının 3’ten 4’e çıkarıldığını açıkladı. Dördüncü oyuncu değişikliği hakkı uzatmaya giden maçlarda kullanılabilecek.

Yapılan bir diğer değişiklik ise Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi final maçları ve UEFA Süper Kupa maçı için maça 18 yerine 23 kişilik kadro verilecek. Yapılan yeni düzenlemeyle yedek kulübesindeki oyuncu sayısı 12’ye çıkacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 21.45 geleneği sona ererken, gelecek sezondan itibaren maçlar TSİ 23.00 ve 00.00’da başlayacak.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), önümüzdeki sezon devre girecek yeni kurallarını açıkladı. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası için 2018/19 sezonunda uygulanacak en önemli karar da 4’üncü oyuncu değişikliği.

SADECE UZATMADA

Buna göre; maç kadrosunda yer alan dördüncü bir yedek oyuncu, sadece uzatma bölümünde oyuna dahil edilecek. Bir önemli değişiklik de kadroların sayısında gerçekleşti. UEFA Şampiyonlar Ligi finali, UEFA Avrupa Ligi finali ve UEFA Süper Kupası maçında 18 olan kadro sayısı 23’e yükseltildi.

YENİ BAŞLAMA SAATLERİ

Bir değişiklik de maçların başlama saatlerinde yapıldı. UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 21.45 geleneği sona ererken, gelecek sezondan itibaren maçlar TSİ 23.00 ve 00.00’da başlayacak. Ayrıca bu saat değişikliğin 15 Ağustos tarihinde Estonya’nın Tallinn şehrindeki Lilleküla Stadyumu’nda oynanacak olan 2018 UEFA Süper Kupası için de geçerli olduğu ifade edildi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER