Türkiye, Hırvatistan ile berabere kaldı

Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı.

Türkiye, Hırvatistan ile berabere kaldı

Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı.

Başkent Zagreb’deki Maksimir Stadı’nda yapılan maçta Hırvatistan 44. dakikada Rakitic’in penaltıdan attığı golle 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.

A Milli Takım bu gole 45+3’te Hakan Çalhanoğlu’nun frikikten attığı golle karşılık verdi.

Türkiye, grubun en güçlü takımı olarak gösterilen Hırvatistan’a karşı deplasmandan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmanın Polonyalı hakemi Szymon Marciniak, mücadelenin sonuna 6 dakikalık uzatma süresi ekledi. Marciniak’ın bu kararına Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli oyuncular tepki gösterdi.

Hırvatistan ile 5. beraberlik

Türkiye Milli Takımı, Hırvatistan ile oynadığı 8. maçta 5. kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

Ay-yıldızlı ekip, Hırvatistan’a karşı 6’sı resmi, 2’si özel olmak üzere geride kalan 8 maçtan 3’ünü kaybederken, 5’inde berabere kaldı.

İki ekip arasında EURO 2008’de, Viyana’daki Ernst Happel Stadı’nda oynanan çeyrek final maçının normal süresi 0-0 ve uzatmaları 1-1 bitince karşılaşma penaltılara gitmiş, Türkiye rakibini penaltılarda eleyerek yarı finale yükselmişti.

Dördü tarafsız sahada, üçü Zagreb ve biri İstanbul’daki müsabakalarda Hırvatistan 10, Türkiye 5 gol buldu.

I Grubu’nda oynanan diğer maçlar da Finlandiya, sahasında Kosova ile 1 – 1, Ukrayna da evinde İzlanda ile 1 – 1 berabere kaldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER