UEFA kupasının 17. yıl dönümünde kutlama yapılacak

Galatasaray Kulübü, UEFA Kupası’nın 17. yıl dönümü çerçevesinde yapılacak kutlamalarla ilgili açıklama yaptı.

UEFA kupasının 17. yıl dönümünde kutlama yapılacak
UEFA Kupası’nın kazanılmasının 17. yıl dönümü çerçevesinde bugün yapılacak kutlamalar ile ilgili Galatasaray Kulübü’nden açıklama yapıldı.


Sitede yer alan açıklama şöyle;

“17 Mayıs 2000; Galatasaray tarihinin mihenk taşlarından biri... Şanlı tarihinde ‘İlk’lere ve ‘En’lere imza atan bu büyük camianın unutulmaz anlarından biridir Kopenhag’ta kaldırılan UEFA Kupası...

Bu anlamlı günü bir bayram havasında kutlamak Galatasaraylıların en büyük hakkı. Bu nedenle bu seneden başlayarak ve düzenli hale getirilecek bir şekilde 17 Mayıslar Galatasaray Bayramı olarak kutlanacak.

Türkiye’nin batıya açılan penceresi Galatasaray olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (UNDP) ile 2016’da yaptığımız anlaşma sonrası bu bayramın, UNDP’nin “Hedefler için Goller” projesi kapsamında bir maçla da kutlanması planlanıyordu. Fakat geçen hafta açıklanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmaları takvimi nedeniyle UNDP ile planlanan ve Galatasaray Bayramı’na dahil edilecek “Şöhretler Maçı” ileri bir tarihe ertelendi.

Bu karşılaşma yerine Florya Metin Oktay Tesislerinde 17 Mayıs’ta kutlayacağımız bu büyük zaferin mimarı olan ve 1996-2000 arası dört sene üst üste şampiyon olarak tarihe geçen kadromuz, Teknik Direktörümüz Fatih Terim yönetiminde bir araya gelecek.

Ayrıca Galatasaray tarihine farklı dönemlerde hizmet eden efsanelerimizin de hazır bulunacağı bu büyük günde Florya’da sarı kırmızı bir coşku yaşanacak.

Bu büyük kupayı Galatasaray Müzesi’ne katan değerli Başkanımız Faruk Süren başta olmak üzere Galatasaray’a başkanlık yapmış değerli eski başkanlarımız ve yöneticilerimiz bu özel günde hep birlikte olacak."

KUTLAMALAR İÇİN GELEN ESKİ FUTBOLCULAR

Hagi, Popescu, İlie, Taffarel, Prekazi, Hodzıc, Riera, Eboue, Tomas, Ujfalusi, Mapeza, Florquın, Tugay, Suat Kaya, Hasan Şaş, Kerem, Emrah Eren, Saffet Akyüz, Gökhan Zan, Servet, Necati, Ümit Karan, Hasan Kabze, Hayrettin Demirbaş, Yusuf Altuntaş, Muhammed Altıntaş, Metin Yıldız, Nezih, Evren Turhan 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER