Ziraat Türkiye Kupası Galatasaray'ın

2016-2017 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray oldu.

Ziraat Türkiye Kupası Galatasaray'ın
Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray şampiyon oldu.

ÜST ÜSTE 3. KEZ ŞAMPİYON


Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray, Fenerbahçe'yi 1-0 yendi ve kupayı müzesine götürdü. Böylelikle sarı kırmızılılar son 50 yılda 3 kez üst üste Türkiye Kupası'nı kazanan ilk takım oldu

GALATASARAY KAYBETMİYOR

Şimdiye kadar Türkiye Kupası finallerinde Galatasaray ile 5 kez karşı karşıya gelen Fenerbahçe, bütün finallerden mağlubiyetle ayrılan taraf oldu.

TEK GOL İLK YARIDA GELDİ

Karşılaşmanın ilk yarısına etkili başlayan Galatasaray, Podolski ve Sinan Gümüş ile Fenerbahçe kalesinde etkili olurken sarı kırmızılılar 31. dakikada Alman yıldızı Lukas Podolski'nin kafa golüyle mücadelede 1-0 öne geçerken ilk yarı da bu skorla sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçe'de Robin van Persie, Galatasaray'da da Wesley Sneijder saha kenarına geldi.

İKİNCİ YARIDA SKOR DEĞİŞMEDİ

Mücadelenin 62. dakikasında Nani'nin atak yönüne göre sol kanattan kullandığı duran topta Abdoulaye Ba'nın ceza sahasını içinden kafa vuruşu direkten geri döndü. Karşılaşmanın 68. dakikasında Alper Potuk'un yerine yerine oyuna giren Lazar Markovic yaklaşık 4 ay sonra sahalara geri döndü. Maçın kalan dakikalarında Fenerbahçe gol için Galatasaray kalesine yüklensede sonucu değiştiremedi ve kupa Galatasaray'ın oldu.

GALATASARAY'IN CEZASI 2 YILA ÇIKMADI

Öte yandan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda şampiyon olarak UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazandı ve cezasının 2 yıla çıkmasını engellemiş oldu.

Gelen bu şampiyonluk sayesinde Aslan cezasını 1 yıl çekmiş olacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 12:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Özkan
Ali Özkan - 8 yıl Önce

Tebrikler Galatasaray

SIRADAKİ HABER