'2045’ten sonra sonsuz hayat var'

Ray Kurzweil, insanlığın evrim sürecinde en büyük adımı atmak üzere olduğunu belirtiyor. Kurzweil'e göre, 2030'da insanlar hafızalarını internete yüklemeye başlayacaklar. 2045’te ise insanlar yapay zekâ ile bütünleşecek.

'2045’ten sonra sonsuz hayat var'
ABD’li fütürist ve teknoloji uzmanı Ray Kurzweil, insanlığın evrim sürecinde en büyük adımı atmak üzere olduğunu ve bugün sorun olarak gördüğümüz tüm sıkıntıların yakın gelecekte tarihe karışacağını söylüyor.


Habertürk’ten Mahmut Sancak’ın haberine göre
, zekâ seviyesi insanın üzerinde olan makinelerin tasarlanmasıyla başlayacak bir döneme işaret eden singularity (tekillik) insanlık bakımından da bir dönüm noktası olacak. Gelecekçi bilim adamı 69 yaşındaki Ray Kurzweil, 2030 yılına gelindiğinde insanların hafızalarını internete yüklemeye başlayacaklarını 2045’te ise insanın yapay zekâ temelli makinelerle birleşerek sınırlarını aşacağını, hastalık, sakatlık ve tüm bedensel aksaklıkların tarihe karışacağını savunuyor.

‘İNSANLIĞIN SON KEŞFİ’

Kurzweil, 2045 yılında insanlığın, ilk defa zekasını geride bırakarak yeni bir benlik seviyesine ulaşacağını söylüyor. Ancak başta İngiliz fizikçi Stephen Hawking olmak üzere yaklaşık 250 bilim insanı tekillik düşüncesinin insanlığın sonu olacağı kanısında. Bu cepheye göre gelişen teknolojiler sadece insanların işlerini ellerinden alıp robotlara devrederek dünya üzerinde amaçsız milyarlarca insan orduları yaratmakla kalmayacak. Bunun insanlık tarihinin en karanlık dönemini de başlatacağını savunan uzmanlar insanlığın son keşfini yapmak üzere olduğunu söylüyor.

‘EVCİL HAYVAN OLACAĞIZ’

2030’dan itibaren yapay zeka temelli teknolojilerin ekonomiden güvenliğe, eğitimden eğlenceye kadar pek çok alanda kontrolü ele alması bekleniyor. Uzmanlar sorgusuz ve tartışmasız ilerleyişin bu şekilde devam etmesi halinde insanlığın kısa bir süre içerisinde yapay zekânın ev hayvanları haline gelebileceğini ileri sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER