Mesajını okumadım bahanesi tarih oluyor

Anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a, gönderilen mesajların alıcı tarafından okunduğunu gösteren yeni bir özellik eklendi. Mavi tık olarak tanımlanan özellik kullanıma sunuldu.

Mesajını okumadım bahanesi tarih oluyor
 Son yılların yükselen trendi olan anında mesajlaşma uygulamaları özellikle mobil cihazlar arasında iletişim sağlamayı amaçlıyor. Facebook tarafından satın alınan, dünya çapında 600 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılan ve bu uygulamalar arasında en popüler olanı WhatsApp'a yeni bir özellik eklendi.

WhatsApp kullanıcıları, artık yolladıkları mesajların alıcı tarafından okunduğunu görebiliyorlar. Bugüne kadar tek tık işareti mesajın gittiği, çift tık işareti ise mesajın karşı tarafa ulaştığı anlamına geliyordu. Yeni eklenen mavi tık (Blue Tick) özelliği ise mesajın kişi tarafından okunduğu anlamına geliyor. Bu sayede WhatsApp'ta 'mesajı görmedim' ya da okumadım' gibi bahanelerin sonu gelmiş oluyor.

Uygulamanın 5 Kasım'da güncellenen sürümünde bulunan bu özellik firma tarafından yaygın bir şekilde duyurulmadı. Türkiye'de de kullanıma sunulan bu özellik bazı telefonlarda çalışırken bazılarında çalışmayabiliyor. Bu özelliğin çalışmadığı kullanıcılar gönderilen mesajın üzerine basılı tutarak üst menüde görünen Info işaretine dokunduklarında mesajla ilgili detayları ve mavi tık işaretini görebiliyorlar.

Öte yandan bu özelliği kullanmak için uygulamayı güncellemek de gerekmiyor. Mevcut halinde de okundu onayı görüntülenebiliyor.

WhatsApp'ta 'mesajı okumadım' yalanı tarihe karışıyor

WhatsApp'ta 'mesajı okumadım' yalanı tarihe karışıyor [Fotoğraf: Al Jazeera]
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER