Skype’ın tercümanı mobil aramalarında da kullanılabilecek

Anlık sohbet uygulaması Skype’ın tercüme aracı artık Skype’tan Skype’a kullanılmasının yanı sıra mobil ve sabit hat aramalarında da kullanılabilecek.

Skype’ın tercümanı mobil aramalarında da kullanılabilecek
Özellikle iş dünyası tarafından kısa zaman içerisinde benimsenen Skype tercüme aracı hizmet alanını geliştirdi. Webrazzi’nin haberine göre, Skype tercümanı, artık mobil ve sabit aramalarda da kullanılabiliyor.


2014‘te İngilizce ve İspanyolca desteğiyle karşımıza çıkan Skype çeviri aracı, Fransızca, Almanca, Çince (Mandarin), İtalyanca, Portekizce, Rusça ve Arapça dillerinde ses analizi yapıp simultane çeviri yapıyor. Gerçek zamanlı tercüme özelliği, halen Türkçe dil desteğine sahip değil.

Skype Translator, mobil ve sabit hat aramalarında da Skype’da çalıştığı mantıkla çalışıyor. Bunu yapabilmeniz için ücretsiz Windows Insider Program‘ına kayıt olmanız ve Skype Beta uygulamasının son sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Mobil ve sabit hat aramalarının ücretli olması nedeniyle Skype kredilerinizin de yeterli olması gerek.

Arama yaparken tercüme özelliğini aktifleştirdiğinizde arama yaptığınız kişiye konuşmasının tercüme edileceğine dair bir mesaj gidiyor. Gerçekleşen konuşmalar kayıt altına alınıp tercüme ediliyor ve size aktarılıyor. Gerçek zamanlı tercüme zaman zaman başarısız sonuçlar sunsa da pek çok kişinin hayatını kolaylaştırdığı bir gerçek. 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER