Tarihin en geniş gen araştırması başlıyor

Bilim insanları, tarihin en büyük genetik araştırmasına hazırlanıyor. 10 yıl sürecek araştırmayla kişiye özel ilaç ve tedavi yöntemi geliştirilmesi hedefleniyor.

Tarihin en geniş gen araştırması başlıyor
ABD’li bilim insanları, tarihin en geniş gen araştırmasına hazırlanıyor. En az 1 milyon kişiden alınan genlerin ‘didik didik edilmesinin’ hedeflendiği araştırma sayesinde, kişiye özel ilaç ve tedavi yöntemi geliştirilebilecek.

Amerikan haber ajansı AP, ABD’li araştırmacıların şu ana kadarki en büyük genetik araştırmaya hazırlandıklarını duyurdu. 1 milyondan fazla kişinin katılması beklenen araştırmada amaç, genlerin, hayat tarzı ve çevre şartlarıyla nasıl etkileştiğini anlamak. Bu yolla özellikle tıpta hastalıklara karşı daha kişiye özel ve isabetli çözümler getirilmesi hedefleniyor. “All of Us” (Hepimiz) adı verilen projeyi, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) koordine edecek. Bir pilot çalışmayı başlatmış olan NIH, her şey yolunda gittiği takdirde gelecek yıl kayıt almaya başlayacak.

ARAŞTIRMA 10 YIL SÜRECEK

Katılımcılar DNA testinden geçirilecek ve kendilerinden diyet, uyku, egzersiz ve diğer pek çok sağlığı etkileyen faktörler ile ilgili bildirimde bulunmaları istenecek. Araştırma 10 yıl sürecek ve bu da katılım şartı olarak adaylara iletilecek. AP, bu araştırma ile tedaviler konusunda büyük bir atılım hedeflendiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER