WhatsApp'tan gelen mesaja dikkat!

WhatsApp'ta sahte link tehlikesi: Chrome uzantısı veri güvenliğini tehdit ediyor.

WhatsApp'tan gelen mesaja dikkat!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, veri güvenliğini tehdit eden bir yazılımla karşı karşıya. Mesaj olarak gelen link WhatsApp web sitesi görüntüsü verilmiş,veri güvenliğini tehdit eden bir reklam yazılıma (adware) yönlendiriliyor.

Yönlendirme yapılan bu sahte URL, kiril alfabesindeki karakterleri kullanılarak yazılmış sözde bir WhatsApp sayfasına yönlendiriyor ve insanları resmi Whatsapp sayfası olduğuna inandırmaya çalışıyor. Kullanıcı bu bağlantıyı tıkladığında Whatsapp ile alakası olmayan bir siteye yönlendiriliyor ve siteyi 12 arkadaşlarınızla paylaşmanız isteniyor. Daha sonra arkadaşlarınız sahte URL de dahil olmak üzere yeni WhatsApp renklerinin ne kadar güzel olduğunu söyleyen bir mesaj alıyor.

Yönlendirilen sahte WhatsApp sayfasında doğrulama ekranını geçtikten sonra görmeyi umduğunuz renklerin sadece masaüstü bilgisayarda erişilebilir olduğu bilgisi veriliyor ve ardından BlackWhats isimli bir Chrome uzantısını yüklemeye yönlendiriliyorsunuz. Chrome üzerin 16 bin’den fazla kullanıcısı olduğu belirtilen bu sayfa her ne kadar kaldırılmış olsa da tehlike saçıyor.

Uzmanlar WhatsApp üzerinden gelen bu tür linklerin kontrol edilmesi, dikkatle incelenmesi konusunda uyarıyor. / Tamindir

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER