Yandex, Google'a açtığı haksız rekabet davasını kazandı

Google'a haksız rekabet nedeniyle dava açan Yandex davayı kazandı. Google’ın akıllı telefonlara kendi uygulamalarını yüklemesi Rusya’da yasaklandı.

Yandex, Google'a açtığı haksız rekabet davasını kazandı
Yandex, Google’a 2,5 yıl önce açtığı haksız rekabet davasını kazandığını duyurdu. Rusya’da görülen davada kararı Federal Anti Tekel Servisi (FAS) verdi. Android telefonlara kendi servislerini yükleyen ve telefonları kendi arama moturunu kullanmaya yönlendiren yazılımlarla dolduran Google’ın haksız rekabet yaptığını savunan Yandex, şirketin bu gibi eylemlerinin durdurulmasını talep etmişti.


Donanım Haber'de yer alan habere göre dava sonuçlandı. Sonuca göre Google’ın Rusya’da Android telefonlara kendi servislerini yüklemesi ve Android kullanıcılarını, önceden yüklediği yazılımlarla Google’ı kullanmaya teşvik etmesi artık yasaklandı. Bunun yanı sıra, Android cihazlarda kullanıcıya hangi arama motorunu kullanmak istediğini soran bir seçeneğin de yer almasına karar verildi. Google bu kararı uygulamak adına üçüncü parti yazılım geliştiricilerine de haklar tanıyacak ve internet kullanımında seçimi kullanıcıya sunacak.

FAS, alınan karar ile herkese aynı hakları tanımayı amaçladıklarını ve sektörün bu şekilde daha adil olacağını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER