YouTube 'artık para yok' dedi!

Youtube kendi kanalına yüklenen videolardaki reklamlarla ilgili kuralları sıkılaştırıyor. Kanal, videolar için en az bin abone sayısı ve içeriğin son bir yılda asgari 4 bin saatten fazla izlenme şartı getiriyor.

YouTube 'artık para yok' dedi!
YouTube, platform üzerinden para kazanmak isteyen video yükleyicilerin reklam geliri toplamasına yönelik kurallarını sıkılaştırıyor.


BBC’nin haberine göre
, YouTube kendi mecrasındaki videolara, reklam yüklenebilmesi için iki yeni kıstas ortaya koyuyor. Yayınlayanın iki kriteri yerine getirmemesi halinde reklam eklenemeyecek.

EN AZ BİN ABONE SAYISI, YILDA 4 BİN İZLEME

Bu iki kriterin, en az bin abone sayısı ve içeriğin son bir yılda asgari 4 bin saatten fazla izlenmesi olduğu belirtildi. YouTube yeni uygulamanın 9 ay önce belirlenen toplam 10 bin görüntülemeden “daha yüksek bir standart” olduğunu açıkladı. Yani eskisi gibi kolay kolay video yükleyenlere para ödenmeyecek.

YouTube yeni kuralların, “istenmeyen içerik yükleyenler, taklitçiler ve diğer kötü aktörler” ile mücadeleye yardımcı olacağını, “uygunsuz videoların gelir sağlamasını” engelleyeceğini söyledi. Belirlenmiş olan yeni standartlar çerçevesinde YouTube çalışanlarının, büyük reklam markalarının popüler içerikle eşleştiği kategoriye eklenmeden önce tüm klipleri bizzat gözden geçireceği aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER