YouTube reklam kurallarında değişikliğe gitti

Reklam veren sayısında ciddi azalma yaşayan YouTube kural değişikliği yaptı. Toplam izlenmesi 10 binin altında olan kanallar reklam payı alamayacak.

YouTube reklam kurallarında değişikliğe gitti
YouTube'a reklam veren şirketler, tanıtımlarının rahatsız edici ya da alakasız içeriklerde görüntülenmesi nedeniyle bir bir siteden ayrılıyor. Bugüne kadar yaklaşık 250 şirket YouTube'a reklam vermeyi bıraktı. YouTube yöneticileri de yaşadıkları ciddi maddi kayıp sonrası yeni önlemler almaya karar verdi.


Reklam kurallarını değiştiren YouTube, reklam gelirlerinden pay vermek için izlenme sayısı eşiği getirdi. Yeni kullanım kurallarına göre YouTube üzerinde kanal açan bir kullanıcı10 bin izlenmeye ulaştığında reklam gelirlerinden pay almaya başlayacak. Yani bu kurala göre reklam gelirlerinden pay almak için YouTube kanalınızdaki videoların toplam gösteriminin 10 bin rakamını aşması gerekiyor.

10 bin rakamını güvenilirlik eşiği olarak belirleyen YouTube'un bu uygulama ile sorunlarına çözüm bulması pek mümkün görünmüyor. Çünkü düzenli video yükleyen bir kullanıcının içerikten bağımsız olarak 10 bin eşiğini aşması çok zor değil.

Hali hazırda milyonlarca dolarlık fiziksel depolama harcaması olan YouTube'un günden güne düşen gelir problemine ciddi bir çözüm bulmak için daha sert önlemler alması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER