Barcelona 'imkansız' denileni başardı: 6-1

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım eşleşmelerinde, ilk maçta 4-0 yenildiği Paris Saint Germain'i 6-1'lik skorla geçen Barcelona çeyrek finalde.

Barcelona 'imkansız' denileni başardı: 6-1
Barcelona Futbol Klübü bir kez daha inanılmaz bir işi gerçekleştirdi. Şampiyonlar Ligi son 16 takım eşleşmeleri ilk maçından, Fransa'da Paris Saint Germain'den 4 gol yiyerek 4-0'lık hezimetle ayrılan Katalanlar, İspanya'daki rövanşta 6-1'lik galibiyetle adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.


Karşılaşmanın henüz 3. dakikasında Luis Suarez'in golü ile öne geçen Barcelona, Fransız ekibinden Layvin Kurzawa'nın kendi kalesine attığı golle 40. dakikada farkı ikiye çıkardı. 50. dakikada Messi'nin kullandığı penaltı ile 3-0 öne geçen Barcelona, 62. dakikada Cavani'nin golünü kalesinde gördüğünde herkes 'İspanyolların işi artık çok zor' demeye başlamıştı. 88. ve 90. dakikada biri penaltıdan olmak üzere Neymar'ın bulduğu goller ise 'daha hiçbir şey bitmedi' dercesine Katalanların kazanma hırsını bir kez daha ortaya koydu. Uzatmalarda attığı golle Barcelona'ya turu getiren Sergi Roberto, uzun yıllar konuşulacak bir zaferin mimarlarından biri olarak adını tarihe yazdı.

Barcelona bu sonuçla çeyrek finale çıkan 8 takımdan biri olmaya hak kazandı. Gecenin diğer maçında ise Almanya'da, Benfica'yı 1-0'ın rövanşında 4-0 mağlup eden Borussia Dortmund, çeyrek finale yükseldi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER