Müslim: IŞİD'lilerin Cerablus'tan girmeleri imkansız

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİD’lilerin Cerablus’tan girerek Kobani’ye saldırdığı iddialarına ilişkin “Cerablustan geçmeleri imkansız. Çünkü orada bir nehir var ve YPG tarafından kontrol ediliyor” dedi.

 PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarıyla ilgili ArtıHaber’de Banu Güven’in sorularını yanıtladı.

IŞİD’in saldırısında 60’a yakın insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Müslim şunları söyledi:

‘ÖSO’dan bazı kişiler IŞİD’e yardım etmiş olabilir’

“Kobani’deki trajedi bitirilmiş değil, daha da devam ediyor. Kesin bir şek söylememekle beraber tespit edilen bazı şeyler var. Kobani’ye girenleri çoğu Özgür Suriye Ordusu giysileriyle girmişlerdir. Bizim kuşkularımız Özgür Suriye Ordusu’ndan bazı kişilerin bunlara rehberlik ettiği.

“Özgür Suriye Ordusu komutanının evi ve bazı yerlerin detaylarıyla verilmesi orayı çok iyi bilen birilerinin olduğunu gösteriyor. ÖSO’dan bazı kişiler IŞİD’e yardım etmiş olabilir. ÖSO komutanın evini kimse bilmiyordu, sadece YPG ve oradaki ÖSO’lular biliyordu.

“Şimdiye kadar 60 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Kobani’nin güneyindeki Berxbotan köyünü bastılar. Orada sivilleri hedef aldılar. Çocuk ve kadınların olduğu 20 kişi yaşamını yitirdi.

“Bazı yerlerde sıkışmışlar. Kobani’nin doğusunda bazı insanları canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Her şey daha açığa kavuşturulmamış. Kuşkularımız var ve bunu araştırıyoruz.

“Kesin bir şey söylemek şimdi mümkün değil. Keşke bu kuşkular olmasaydı. Bu kuşkular da Türk yöneticilerinin duruşlarıyla bağlantılıdır. Keşke olmasaydı diyoruz.

“Cerablustan girmeleri imkansız. Çünkü orada bir nehir var ve YPG tarafından kontrol ediliyor. Dün orda bize yönelik karşı bazı top atışları olduysa da geçmeleri imkansızdır. Doğu yakası YPG’nin elinde ve sürekli kontrol ediliyor. Onun için başka ihtimalleri araştırıyoruz, umarım en kısa zamanda belli olur.

“IŞİD Kobani’den tamamıyla püskürtüldü. Bu saldırı korkutmak içindir. Siviller hedef alınmıştı.Halkımızın korkmaması gerekir.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER