Şemdinli'de yavru sincapların süt keyfi!

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi’nin Umurlu Köyü’ne bağlı Akdemir mezrasında vatandaşlar tarafından soğuktan ve açlıktan ölmek üzere olan 3 sincap yavrusu bulundu. Sincaplar vatandaşlar tarafından evcilleştirildi.

Abdullah Kaya'nın Özel Haberi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesi Umurlu Köyü Akdemir Mezrasında oturan lise öğrencisi Erol Kaya, yolda bulduğu 3 sincap yavrusunu evinde sütle besliyor. 10 gündür evde beslenen sincapların, sütü pipetle içtiği görüldü.


Akdemir Mezrasında oturan lise 1inci sınıf öğrencisi Erol Kaya, 10 gün önce Derecik Beldesine gittiği okuldan dönerken, yol kenarında soğuk havada donmak üzere olan 3 sincap yavrusu buldu. Acıdığı sincapları yanına alan Kaya, evde ısınmalarını sağladıktan sonra ceviz, fındık, şeker ve ekmek parçaları verererek onları doyurdu. Geçen süre içerisinde evdekilerin maskotu haline gelen sincaplar, verilen küçük bir eğitim ardından sütü pipetle içmeyi başladı. Kaya, sincaplarını çok sevdiğini, biraz büyümelerinden sonra onları gerçek evleri olan doğaya bırakacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER