Şemzinan: Botan halkı 8 Haziran'da yeni bir yaşama uyanmalı

KJK Yürütme Konseyi Üyesi Newroz Şemzinan, kadınıyla, genciyle, erkeğiyle herkesi HDP’ye sahip çıkmaya çağırdı.

KJK Yürütme Konseyi Üyesi Newroz Şemzinan, “7 Haziran seçimleri için herkes canla başla çalışarak demokrasi ve özgürlük güçlerinin kazanmasını sağlamalı ve Botan halkının 8 Haziran’da yeni bir yaşama uyanarak kendi özgür yaşamını inşa etmeye başlaması gerekiyor” dedi.


KJK Yürütme Konseyi Üyesi Newroz Şemzinan, kadınıyla, genciyle, erkeğiyle herkesi HDP’ye sahip çıkmaya çağırdı. Bakur’e Kürdistan ve Türkiye’nin kentlerinde yaşayan Türk, Kürt, Arap, Alevi, Êzidi ve bütün etnik gurupların HDP çatısı altında birleşerek kendilerini yok sayan bu iktidarı yerle bir etmesi gerektiğini söyleyen Şemzinan, Botan kadınlarının öncülüğünde Erdoğan iktidarının yıkılacağını kaydetti.

KJK Yürütme Konseyi Üyesi Newroz Şemzinan, 7 Haziran seçimi için Botan halkına şöyle seslendi:

Halkımız da biliyor ki bu seçim süreci bizler için stratejik bir anlam ifade ediyor. Çözüm sürecinin gelişmesi ve müzakerelerin başlaması için, önderliğimizin elini güçlendirmek gerekiyor. Bu ülkede bir daha kanın dökülmemesi için 7 Haziran’da herkes canla başla çalışarak demokrasi ve özgürlük güçlerinin kazanmasını sağlamalıdır. Botan halkı 8 Haziran’da yeni bir yaşama uyanmalı ve kendi özgür yaşamını inşa etmeye başlamalıdır.

OYLARI OLANLARIN ŞEREFLERİ VE NAMUSUDUR

Botan halkı her zaman onuruna, şerefine ve şehitlerine sahip çıkmıştır. Onun için Botan halkı ve Botan’da yaşayan herkesten umutluyuz. Çünkü Botan direnişin ve devrimin kalesidir. Bütün Kürdistan şehirleri birer devrim kalesi olmuştur. Fakat Botan her zaman öncü olmayı bilmiştir. Botan’daki halkımız değerlerine sahip çıkmalı ve bu ruhla sandıklarda oy kullanmalıdır. Ne olursa olsun ne tür sorunlar yaşanmışsa yaşansın her şeyi bir tarafa bırakıp kesinlikle sandığa gidip oylarını kullanmalıdır. Çünkü oyları onların şerefi ve namusudur.

KADINLARIN ÖCNÜLÜĞÜNDE ERDOĞAN’IN İKTİDARI YIKILACAK

Özellikle çağrımız Kürt kadınlarınadır. Kürt kadınları yaşamın bütün renklerini temsil ediyor. HDP’de kadınları temsil ediyor. Onun için Botan kadınları bir nevi kadın partisi olan HDP’ye sahip çıkarak oylarını kendisine vermelidir. Kadınıyla, genciyle ve erkeğiyle herkesi HDP’ye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bakure Kürdistan ve Türkiye’nin kentlerinde yaşayan Türk, Kürt, Arap, Alevi, Êzidi ve bütün etnik gurupların HDP çatısı altında birleşerek kendilerini yok sayan bu iktidarı yerle bir etmeleri gerekiyor. Botan kadınlarının öncülüğünde Erdoğan iktidarının yıkımının gerçekleştirileceğine inanıyorum. Bu temelde Kürdistan dağlarından Botan’daki halkımıza selam ve saygılarımızı sunuyoruz. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER