4 bin yıl sonra dünyaya geliyorlar!

Dünyanın en büyük hayvanlarından biri olarak kabul edilen ve 4 bin yıl önce soyları tükenen mamutların, küresel ısınmayı engellemek için tekrar dünyaya gelmesi gündemde. Yapılan DNA çalışmalarının ardından Asya fili ve mamut kırması bir tür çıkacak.

4 bin yıl sonra dünyaya geliyorlar!

Harvard Üniversitesi tarafından yapılan bir genetik projeyle yaklaşık 4 bin yıl önce soyları tükenen tüylü mamutlar hayata döndürülüyor. Bu kapsamda 42 bin yıl önce yaşayan bir tüylü mamutun DNA örnekleri ile fillerin DNA’sı eşleştiriliyor.

CNN Türk’ün haberine göre, bilim insanlarının açıklamasına göre, klonlanan bu “Buz Devri” canlıları bitki örtüsünün büyümesini teşvik edeceğinden Kuzey Kutbu iklimlerini iyileştirerek küresel ısınmayı önlemeye katkıda bulunacak. Çalışmada yer alan bilim insanları bu proje için Sibirya buzullarında 42 bin yıldan uzun bir süredir korunan bir tüylü mamutun DNA örneklerini kullandıklarını belirtti.

Buna göre dişi bir fil içinde yaratılan yapay rahimde döllenen yumurtaya tüylü mamutun DNA’sı kopyalanarak ortaya Asya fili ve mamut kırması bir tür çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER