Canan Karatay hakkında suç duyurusu: Aşıyı reddedenlerin sayısı arttı

Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan, Prof. Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulundu. Gerekçe, Karatay'ın aşı ile ilgili açıklamaları.

Canan Karatay hakkında suç duyurusu: Aşıyı reddedenlerin sayısı arttı
Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulundu. Ceyhan,  “Aşıların içinde alüminyum var, bu ileride Alzheimer tehlikesini ortaya çıkarır” diyen  Karatay’ın cezalandırılmasını istiyor.

‘İHBARDA BULUNMA İHTİYACI HİSSETTİM’ 

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre Prof. Ceyhan, suç duyurusuna ilişkin şunları söyledi: “Prof. Dr. Canan Karatay, Lüleburgaz’da katıldığı bir söyleşide, yazılı ve görsel basında grip aşısının tehlikeli olduğunu söyleyerek, ‘Aşıların içinde alüminyum var. Alüminyum Alzheimer nedenidir. Aşı vurulmaya gerek yok. Bunun yerine D vitamini kullanımı çok önemlidir’ şeklinde bilimsel gerçekliğe aykırı açıklamalarda bulunmaktadır. Dolayısıyla kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokmaktadır. Bu konuda uzman bir hekim olarak cumhuriyet başsavcılığına ihbarda bulunma ihtiyacı hissetim.”

‘AŞIYI REDDEDENLERİN SAYISI ARTIYOR’

Aşıların içinde alüminyum ve cıva bulunduğunu öne süren farklı kişiler bulunduğunu da belirten Ceyhan daha önce yaptığı açıklamada, şöyle demişti:

“Aşıyı reddeden aile sayısı 2011’de 183, 2013’te 913, 2015’te 5 bin 91, 2016’da ise 10 binin üzerine çıktı. Bunun neticesinde de bazı hastalıklarda artış gözlendiğini üzülerek izliyoruz. Kliniğimizde aşılanmadığı için pnömokok menenjitten ölen ve sakat kalan vakalar yanında, risk grubuna girdiği için grip aşısı olması gerekirken olmayan ve grip sonucu ölen ciddi sayıda vaka gözlemliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER