Şempanzenlerin yuvası insan yatağından temiz çıktı!

ABD'de yapılan bir araştırma, şempanzelerin yuvalarında insan yataklarına kıyasla çok daha az bakteri bulunduğunu ortaya çıkardı. Araştırmacılar, insanların toprakla teması kesip daha temiz bir ortam yaratma çabasının esasında daha az ideal koşullar yarattığını belirtti.

Şempanzenlerin yuvası insan yatağından temiz çıktı!

ABD’nin Kuzey Carolina Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, insan yataklarından alınan çarşaflarla şempanze yuvalarına yerleştirilen bezlerin üzerindeki mikroplar karşılaştırıldı. Araştırma sonucunda, insan yatağında çok daha fazla sayıda bakteri bulundu.

Araştırmada, Tanzanya’da 41 şempanzenin yuvasından örnekler alındı. Bu yuvaların 15’inde ayrıca herhangi bir böcek olup olmadığı da incelendi. Testlerin sonucu, araştırmacıların kendilerini bile şaşırttı. İnsanın evrimsel olarak en yakın akrabası olan şempanzelerin yataklarında çok daha az bakteri tespit edildi.

Araştırma ekibinin başındaki Megan Thoemmes, insan yatağında hem ortam, hem de tükürük veya cilt kaynaklı çok sayıda bakteri bulunduğunu belirtip, “Şempanze yuvalarında bu mikropların neredeyse hiçbirini bulamadık. Bu, biraz şaşırtıcıydı” dedi. Thoemmes, “Aynı zamanda bir dizi eklem bacaklı parazit bulmayı bekliyorduk ama öyle olmadı” diye konuştu.

Araştırmacılar, şempanze yuvalarında çok sayıda dış asalak bulacaklarını tahmin ettiklerini ama bu öngörüde de yanıldıklarını açıkladı. Buna göre, incelenen yuvaların toplamında sadece dört tane dış asalak tespit edildi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER