Tutuklu gazeteci için arama kararı!

Van’ın Erciş ilçesinde dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında Erciş Belediyesi Meclis üyesi Elvan Çetin’inde bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan gazeteci İdris Yılmaz'ın kapısı kırılarak, evindeki tüm eşyalar dağıtıldı. Yılmaz'ın kardeşi İshak Yılmaz, polislerin, tutuklu kardeşi için savcılıktan aldıkları arama kararını gösterdiklerini belirterek, darp edildiklerini söyledi.

Tutuklu gazeteci için arama kararı!
Erciş’te dün sabah saatlerinde polis ve özel harekat timleri tarafından eş zamanlı ev baskınları yapıldı. Evlerin didik didik arandığı baskınlarda Erciş Belediyesi Meclis üyesi Elvan Çetin, Ahmet Ergün, Cemil Üzümcüoğlu, Sıracettin İş, Mehmet İş ve ismi henüz belirlenemeyen 13 yurttaş gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


TUTUKLU GAZETECİNİN EVİNDE ARAMA

Geçen aylarda sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan Gazeteci idris Yılmaz’ın evine de baskın yapıldı. Sabah saat 05.30 civarında evlerinin basıldığını ifade eden gazeteci Yılmaz’ın kardeşi İshak yılmaz, polislerin ailesinin yanında kendisine hakaret ettiğini belirterek kapıları kırdıktan sonra evde bulunan eşyalara da zarar verdiklerini söyledi.

Yılmaz “Her defasında evlerimizi basıyorlar. Hiçbir şey bulmadan geri dönüyorlar. Evimizin eşyalarını sağa sola savurdular, kapılarımızı kırıp tekmelediler, evin içinde bulunan tandır ekmeklerinin üzerine ayakkabıları ile bastılar. Yazıktır, günahtır, Allah’ın nimetine bari ayaklarınızla basmayın dememle birlikte beni darp ettiler, ailemin, çocuklarımın önünde ağza alınmayacak küfürler ettiler” iddiasında bulundu. Yılmaz, “Bu yapılanlar zülüm değil de nedir?” şeklinde tepki gösterdi.

Yılmaz, “Evimizin neden basıldığını bilmiyoruz, ellerinde 2 satırlık kardeşim İdris’in fotoğrafının bulunduğu Erciş Asliye Ceza Hakimliğinin çıkartmış olduğu arama kararı evrağını gösterip arama yaptılar. Abim İbrahim Yılmaz’ın tutuklu olduğunu bildikleri halde bana ‘abin İbrahim Yılmaz nerede’ diye sorular sordular” dedi.

HDP: HEDEF NEWROZ KUTLAMALARI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe Eş Başkanı Şakir Asıl, yaptığı basın açıklamasıyla, Erciş Belediyesi Meclis üyesi Elvan Çetin ve diğer yurttaşların gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Asıl, “Sabah saatlerinde Erciş’te birçok eve yapılan ev baskınlarında belediye meclis üyemiz ve 17 yurttaşımızın gözaltına alınarak sorgulanmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldüğünü öğrendik. Bu operasyonların tamamen 21 Mart tarihinde düzenlenecek olan Newroz kutlamasının önüne geçmek için yapıldığını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.
Asıl, tüm baskı ve gözaltılara rağmen barışı savunmaya devam edeceklerini belirterek, tüm ilçe halkını 21 Mart Çarşamba günü düzenlenecek olan Van Newroz’una davet etti. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER