ŞemdinliHaber

9 yıl garajda tutulan genç kız kurtarıldı

Dünyadan

Arjantin'de polis, koruyucu ailesi tarafından dokuz yıl boyunca garaja kapatılıp aç bırakılan ve dövülen 15 yaşındaki kızı kurtardığını duyurdu.

 Başkent Buenos Aires’te meydana gelen olayda, genç kızın bulunduğunda sadece 20 kilo olduğu, garajda tutulduğu süre boyunca kendisine sadece ekmek ve su verildiği belirtildi. Bu dönemde kızın yanında sadece bir köpek ve bir maymun vardı. Genç kızın hayvanlara verilen artık yemekleri yemeye çalıştığında kemerle dövüldüğü belirtildi. Hastaneye kaldırılan kızın dokuz yıl boyunca sadece iki kez garaj dışına çıktığı kaydedildi.


Genç kızın tutulduğu garaj.

KÖLELİK VE TACİZLE SUÇLANDILAR 

Koruyucu anne ve baba kölelik ve taciz suçlamasıyla cezaevine gönderildi. Yetkililer, kızın 2001’de, yedi çocuğu daha olan biyolojik ebeveynlerinin kendisine maddi olarak bakamadığına dair mahkeme kararının ardından geçici olarak koruyucu aileye verildiğini açıkladı. İki ailenin başlarda iletişim içinde olduğu ancak daha sonra biyolojik ailenin kızın izini kaybettiği belirtilirken, bu durumun nasıl gerçekleştiği belirsizliğini koruyor. / Radikal

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.