ŞemdinliHaber

Fidel Castro: Yakında ölebilirim ama komünistlerin idealleri hep yaşayacak

Dünyadan

Küba Komünist Partisi’nin 7. Kongresinde konuşan Fidel Castro yakında ölebileceğini ama devrim ideallerinin hep yaşayacağını söyledi.

Küba Komünist Partisi (PCC) 7. Kongresini gerçekleştirdi.

Emperyalist devletlerin tüm baskılarına rağmen neoliberal siyasetin izlenmeyeceğini ve sosyalist inşa sürecine devam edeceklerinin belirtilen kongrede, partinin ve yönetimin gençleştirilmesi tartışıldı.

“Kübalı komünistlerin inançları varlığını sürdürecek”

Kongrede konuşma yapan Küba devrimi lideri Fidel Castro kendisinin yakında ölebileceğini ama devrim ideallerinin hep yaşayacağını belirtti:

“Yakında 90’ıma basacağım. Ben de diğer herkes gibi gideceğim. Hepimizin zamanı gelecek. Bu benim bu salondaki son konuşmam olabilir ama Kübalı komünistlerin inançları, çok ve onurlu bir şekilde çalışılırsa insanların ihtiyaç duyduğu maddi ve kültürel ürünlerin üretilebileceğinin kanıtı olarak varlığının sürdürmeye devam edecek.”

Parti başkanı Raul Castro

Kongre’de yeniden parti başkanı seçilen 84 yaşındaki Raul Castro ise artık partinin gençleştirilmesi için somut karar attıklarını ve gelecek 5 yılın geçiş süreci olacağını söyledi.

Castro, 7. Kongrenin devrimde rol oynayan üst düzey isimlerim artık yöneticilik görevini almayacağını ve 70 yaşında emekli olma yasası getirileceğini söyledi.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın Küba’da tek partili sistem kaldırılmalı önerisine yanıt veren Raul Castro, “ABD’de sadece iki parti var. Küba’da iki parti olabilir, birisi benim başkanlığımda biriside Fidel’in” diye yanıt verdi.

“Sosyalizmi yenileme”

Marksizm-Leninizm, Jose Marti ve Fidel Castro’nun ilkelerine sadık kalacaklarını vurgulayan 7. Kongre, ekonomik, sağlık ve eğitim alanında özelleştirmeler yapılmayacağı belirtildi.

Kongrede toplumsal gelişimin sorunlarına ilişkin tartışması yürütüldü.

30 sayfalık metinde iç ve dış sorunlara dikkat çekildi ve 2030 yılına kadar hedefler ortaya koyuldu.

Metinde “sosyalizmi yenileme” adı altında temel gıdaların fiyatlarının arttığının ve sosyal eşitsizliğin geliştiği ortaya koyuldu ve bu konuda adımlar atacakları belirtildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.