ŞemdinliHaber

Otobüs bileti de 'lüks' oldu, taksitle satış başladı

Ekonomi

4 kişilik bir ailenin İstanbul'dan Anadolu'daki memleketine gidiş-geliş otobüs bileti masrafı 4 bin lirayı aştı. Firmalar taksitli bilet satmaya başladı.

Motorinin litre fiyatı 30 lirayı buldu, uzun yol otobüslerinin gidiş-geliş akaryakıt masrafı 20 bin liraya ulaştı. Akaryakıt fiyatları nedeniyle bilet fiyatları da zamlanırken, artık eş dost, aile ziyaretleri için bilet fiyatı ile 'lüks' hale geldi.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, pandemi öncesi otogardan günde 2 bin 500 otobüs çıkarken bu yıl bu sayının bin 400’e kadar düştüğünü söyledi. Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre akaryakıt fiyatının dörde, bilet fiyatının ise ikiye katlandığını belirten Polat "Akaryakıtın haricinde otoyol, personel, kira, araç bakımı gibi bütün kalemlerimizde ortalama yüzde 100 artışlar oldu. Bilet fiyatları vatandaşın alım gücünü aşınca firmalarımız bankalarla anlaşıp taksitle bilet satmaya başladı. Bu uygulama yoğun talep görüyor" dedi.

BİR OTOBÜSÜN İSTANBUL-ANTEP GİDİŞ-DÖNÜŞ MALİYETİ 25 BİN LİRA

Gaziantep’in yerel firmalarından SEÇ Turizm yetkilisi Fikret Başkaya ise uzun mesafelerde firmalar açısından masrafın daha da arttığını belirterek, durumu şöyle özetledi: "Gaziantep’ten çıkan bir otobüs gidip gelirken 19 bin 500 liralık mazot yakıyor. Diğer masraflarla 25 bini geçiyor ve para kazanma şansınız kalmıyor uzun yolda. Yolcu da biliyor mazotun fiyatını bize hak veriyor, ama durumları çok kötü. Bilet fiyatını 500 lirada tutuyoruz. Ama 4 kişilik bir aile gidiş gelişe 4 bin TL harcayacak. Bu reva mıdır bu vatandaşa?"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.