ŞemdinliHaber

Kobani'nin Güneydoğu cephesinde 7 çete üyesi öldürüldü

Güncel

Kobanê’nin güneydoğu cephesinde YPG / YPJ güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında 3 ayrı noktada çatışmalar yaşandı. Buradaki çatışmalarda 7 çete üyesi öldürüldü. Ayrıca çok sayıda askeri mühimmat da ele geçirildi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 103’üncü gününde devam ettiğini belirtti. YPG/YPJ savaşçılarının Kobanê kent merkezinde ilerleyişinin devam ettiğini kaydeden YPG Basın Merkezinin açıklamasında şunlara yer verildi: “Dün gece güneydoğu cephesinde güçlerimiz ile çete grupları arasında bir çatışma yaşanmıştır. 3 ayrı noktada yaşanan çatışmalar ardından çeteler püskürtülmüştür. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 cenaze ile 3 adet kalaşnikof, 16 kalaşnikof şarjörü, 200 kaleşnikof mermisi, 2 tabanca, 1 dürbün, 1 telefon, 50 elektrikli fünye, 3 BKC zinciri ve 250 BKC mermisi ele geçirmiştir.

Kobanê’nin güneybatısında bulunan hastane çevresinde de güçlerimiz çete mevziilerine yönelik bir saldırı gerçekleştirmiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.