ŞemdinliHaber

Okul harçlığını Rojava'ya gönderdi

Güncel

Kayapınar Belediyesi’nin Rojava ve Şengal halkıyla dayanışma amaçlı başlattığı yardım kampanyasına Sultan Çakmak isimli lise öğrencisi okul harçlığından biriktirdiği 77 lirayla destek verdi.

Kayapınar Beledeyesi çatışmaların yoğunlaştığı ve ambargonun uygulandığı Rojava ve Şengal halkına destek amacıyla başlattığı yardım kampanyası her kesimden destek sürüyor. Sultan Çakmak isimli lise öğrencisi okul harçlığından biriktirdiği 77 lirayla kampanyaya destek vererek belediyeye teslim etti. Duyarlılığından dolayı Sultan Çakmak’ı makamında ağırlayan Kayapınar Belediye Eş Başkanı Fatma Arşimet, duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür etti.

Arşimet, “Bu küçük ancak yüreği büyük arkadaşımızı duyarlılığından dolayı kendisine ve onu yetiştiren ailesine teşekkür ediyorum. Gerçekten örnek bir duyarlılık göstermiştir. Halkımızın bu duyarlılığı tüm sorunların üstesinden gelecek büyük bir göçtür” şeklinde konuştu.

Sultan Çakmak, televizyonda gördükleri karşısında çok etkilendiği için babasının her hafta kendisine verdiği 15 liralık okul harçlığını toplayarak katkı sunmak istediğini belirterek, harçlıklarını toplayarak katkı sunmayı sürdüreceğini belirtti. / Firatnews

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.