ŞemdinliHaber

Şengal'de çatışmalar sabaha kadar sürdü

Güncel

Hava koşullarının kötüleştiği Şengal’de dün gece de Ortak Direniş Güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında çatışmalar yaşandı. Hava şartlarının bozulması Şengal Dağı’nda kalan benlerce sivili olumsuz etkiledi.

Hava koşullarının kötüleştiği Şengal’de dün gece de Ortak Direniş Güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında çatışmalar yaşandı. Hava şartlarının bozulması Şengal Dağı’nda kalan benlerce sivili olumsuz etkiledi.


Dün geceden beri yoğun sis, yağmur ve soğuğa rağmen Ortak Direniş Güçlerinin Şengal’i Özgürleştirme operasyonu devam ediyor.

Şengal merkezde dün geceden sabah saatlerine kadar yer yer çatışmalar yaşandı.

Şengal Ortak Direniş Güçleri dün akşam saatlerinde Hay Nasir mahallesindeki bir evde çetelerin olduğunu tespit ederek bu çetelere yönelik eylem gerçekleştirdi. Çetelerin bulunduğu eve saldırı düzenleyen gerillalar bu evde iki çeteyi öldürdü. Çetelerin üslendiği eve giren gerillalar bazı askeri malzeme ve silahlara el koydu. Öldürülen çetelerden birinin isminin Ebu Taybe olduğu öğrenildi.

ŞENGAL DAĞINDAKİ ÊZÎDÎLERE İNSANİ YARDIM ARTIRILMALI

Öte yandan kötü hava koşulları Şengal Dağı’nda kalan sivil halkı olumsuz etkiliyor. HPG/YJA STAR, YPG/YPJ ve YBŞ güçleri koridor açtıktan sonra halka Rojava ve Güney’den insani yardımlar gönderilmeye başlandı. Bölgedeki kaynaklar hava koşullarının da kötüleştiğine dikkat çekerek insani yardımların artırılması gerektiğini bildirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.