ŞemdinliHaber

Seyit Rıza'dan Sakine Cansız'a, tablolarla ölümsüzleştiriyor

Güncel

Mucur sanatıyla halk öncülerinin resimlerini çizen Fuat Gök, Seyit Rıza, baba Bertal, Mazlum Doğan ve Sakine Cansız gibi Dersim’in kutsallarını tablolarıyla ölümsüzleştirdiğini söylüyor.

Mucur sanatıyla halk öncülerinin resimlerini çizen Fuat Gök, Seyit Rıza, baba Bertal, Mazlum Doğan ve Sakine Cansız gibi Dersim’in kutsallarını tablolarıyla ölümsüzleştirdiğini söylüyor. Gök, GENÇSEM’de verdiği çizim dersleri ile de gençleri sanatsal aktivitelere yönlendiriyor.

Dersim’de ilköğretim yıllarında resime ilgi duymaya başlayan ressam Fuat Gök, hiçbir eğitim almadan yaptığı resimler ile kısa sürede başarılı çalışmalar yapmaya başlar. 2 ayrı yağlı boya sergisi açan ressam Gök, katıldığı yarışmalarda ülke genelinde de bir çok ödül aldı. Daha çok Dersim’e ait kutsallıkları çizen gök, son dönemde mucur ile yapılan resim eğitimini alarak Dersim Belediyesine bağlı GENÇSEM’de gençleri sanatsal aktivitelere yönlendiriyor.   

MUCUR TABLOLARI EĞİTİMİNİ VERİYORUZ

Resim’e olan ilgisinin 14 yaşından beri sürdüğünü belirten Gök, ilk çalışmalarını yağlı boyalarla yapmaya başladığını söyledi. İlk çalışmalarının yağlı boya ile duvarlara resim yapmak ile başladığını söyleyen Gök, “Daha sonra duvar çizimlerinin dışında yağlı boya tablolar da yapmaya başladım ve  2 ayrı resim sergisi açtım” diye konuştu. Antep’te mozaik tablo eğitimi aldıktan sonra Dersim’in değeri olan kişilerin tablolarını çizmeye başladığını belirten Gök, Dersim’de de belediye bünyesinde bulunan GENÇSEM’de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için sanatsal çalışmalara yönlendirdiklerini belirtti.

SEYİT RIZA VE MAZLUM DOĞAN’I KİTLE KARŞISINDA ÇİZDİM

 

 Bir tablo yapımının 8 ay sürdüğünü söyleyen Gök, kullandığı 2 ayrı resim tekniğini şöyle anlattı:  “Son dönemlerde başka ülkede yapan bir ressamdan çok etkilendim. Ters resim çizerek üzerine sim döküldüğünde yapmak isteğiniz kişinin portresi ortaya çıkıyor. Ben de bu tekniği iki ayrı şekilde yapıyorum; birincisi siyah zemin üzerinde siyah yağlı boya kullanıyorum, ikincisi ise, siyah zemin üzerinde boya ayakkabısıyla çizip ters çiziyorum ve düzelttiğimde resim ortaya çıkıyor. Yaptığım tablolar daha çok Dersim önderlerinden Seyit Rıza, Mazlum Doğan, Nuri Dersimi, Ali Şer, İbrahim Kaypakkaya,  Sakine Cansız gibi önderlerin resimlerini çiziyorum. Son olarak Dersim Munzur Doğa Festivalinde 5 kutsalımızın tablo gösterimini yaptım.” Ters resim çizimi ile büyük bir beğeni toplayan Gök’ün eserleri bir çok festivalde binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.