ŞemdinliHaber

Silahlı saldırıya uğrayan İsmail Asi taburcu edildi

Güncel

Silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Asi, hastaneden taburcu edildi.

Silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Asi, hastaneden taburcu edildi. Saldırganların görüntüleri belediyenin güvenlik kamerasına yansırken, BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz ellerinde kimi isimler olduğunu, ancak şimdilik paylaşmayacaklarını söyledi. 


Makam odasında kimliği belirsiz 3 kişinin silahlı saldırısına uğraması sonucu ayağından yaralanan Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Asi, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Asi için, Mardin Büyükşehir belediyesi eş başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol, BDP Mardin il ve ilçe yöneticileri, belediye eş başkanlarının yanı sıra yüzlerce kişi hastane önünde biraraya geldi. Hastane önünde konuşan BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, Asi'nin durumunun iyi olduğunu, kurşunun bir bacağından girip diğer bacağını da sıyırdığını kaydederek, "Saldırının ardından tabi ki bizim de araştırmalarımız var. Saldırının ardından bir kişi yakalanmıştır ve polislere teslim edilmiştir. Açıkçası bu saldırıyı yapan kişileri bilmediğimiz gibi neden yaptıkları hakkında da bir bilgimiz yoktur. Tabi ki emniyet araştırmalar yapacak, aynı zamanda biz parti olarak da bunu araştıracağız. Saldırının sebebi ve kimin yaptığı net belli olduktan sonra bizler bunu kamuoyuna ve halka açıklayacağız" dedi. 

Kaymaz, bazı haber ajanslarının saldırganların isimlerini yayınladıklarını, ancak bunların doğru olmadığını söyledi. Kaymaz, kendilerinde isim olduğunu, ancak isimleri şimdilik paylaşmayacaklarını sözlerine ekledi. 

Konuşmanın ardından hastane bahçesinde biriken yurttaşlar dağılırken, durumu iyi olan Asi de kendi isteği ile hastaneden taburcu edildi. Olaya ilişkin inceleme devam ederken, belediyenin güvenlik kameralarından da saldırganların net olarak tespit edilebildiği belirtildi.  / anf

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.