ŞemdinliHaber

YPG: 16 çete öldürüldü

Güncel

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik tüm saldırı girişimlerini boşa çıkaran YPG/YPJ savaşçıları, saldırı ve eylemlerle çetelere ezici darbeler vuruyor. 77. günde yaşanan çatışmalarda 16 çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırılar 77. gününde sürdüğünü belirtti.  Çetelerin tüm saldırı girişimlerini boşa çıkaran YPG/YPJ savaşçılarının karşı saldırı ve eylemlerle çete gruplarına ezici darbeler vurduğu kaydedildi.

DOĞUDA 4 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Dün gece doğu cephesi Sukul Hal bölgesinde YPG/YPJ savaşçılarının bir saldırı gerçekleştirdiğini belirten Basın Merkezi, çetelerin işgal ettiği kimi noktalara yönelik düzenlenen saldırıda tespit edilebilen 4 çete öldürüldüğünü bildirdi.

GÜNEYDOĞUDA BİR GRUP ÇETE İMHA EDİLDİ

YPG Basın Merkezi, güneydoğu cephesinde yaşananlara ilişkin şunları belirtti:  “Güneydoğu cephesinde bulunan Kültür-Sanat Merkezi çevresinde sızma girişiminde bulunan çete grupları etkili bir şekilde vurulmuştur. 5 kişiden oluşan ve bölgedeki binalara mayın yerleştirmeye çalışan çete grubu savaşçılarımız tarafından kuşatılarak imha edilmiştir. Bu grupta yer alan 5 çete üyesi, 4 adet kaleşnikof, 32 adet kaleşnikof şarjörü, 4 raxt ve 3 adet el yapımı mayın ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.”

GÜNEYDE TAM HAKİMİYET

YPG/YPJ savaşçılarının kentin güneyinde tam hakimiyet sağladığını belirten YPG, “Güçlerimiz ile çete grupları arasında Halep yolu üzerinde dün gece bir çatışma yaşanmıştır. Kısa süren çatışmada tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür. Aynı cephede yer alan ve önceki gün güçlerimiz tarafından özgürleştirilen Hastane bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan bir çete grubu güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Burada tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.