ŞemdinliHaber

Buldan: Batı için son kararımızı yarın vereceğiz

Politika

Pervin Buldan: Türkiye'nin batısında AKP-MHP ittifakını geriletecek her türlü taktik konuları gündeme alıp yarınki PM toplantımızda son kararımızı verip kamuoyuyla paylaşacağız. Bundan sonra kazanmak için yola çıkacağız "Ya me ye!" diye yola çıkacağız.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Kadın Meclisi toplantısının açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart yerel seçiminde batı illerinde nasıl bir tutum izleyeceklerine yarın karar vereceklerini açıklayan Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

GÜVEN ÇIKARKEN GÜLDÜ EVDE AĞLADI:
 Tecridin, açlık grevlerinin ve seçim sürecinin iç içe geçtiği zorlu günleri yaşıyoruz ama çok moralliyiz. Dün Leyla Güven’in çıkışına tanıklık ettik. Cezaevinden çıkarken güldü ama evinde ağladı. “Bütün maneviyatımı cezaevinde bıraktım, yoldaşlarımı bıraktım çıktım” dedi. “Yüreğim, beynim cezaevinde kaldı, arkadaşlarımız büyük bir direniş içindeler” dedi. Bu kadar güçlü arkadaşlarımızın olduğu bir dönemde, bu moralle, bu güçle bu sürecinin üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Ancak bugün ülke sorunlarının, toplumsal sorunların, kadın sorunlarının çok ağırlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Evet, seçim sürecine girerken ağırlaştırılmış tecridin olduğu ve açlık grevlerinin kritik bir aşamaya geldiği bir dönemi yaşıyoruz. Bugün Leyla Güven’in açlık grevinin 80’inci günü. Güven, hukuksuz bir şekilde cezaevindeydi. Diğer arkadaşlarımız gibi haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde kalıyordu. Dünkü tahliye ile çok mutlu olduk, bu önemli bir gelişme ancak içeride hâlâ arkadaşlarımız var. Rehin olarak tutulan birçok arkadaşımız, milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız, parti yöneticilerimiz içeride. Dolayısıyla bu tür kararların hukuki değil siyasi olduğunu arkadaşlarımızın rehin olarak içeride tutulduğunu biliyoruz. Bize düşen arkadaşlarımızın yanında olmak, onların sesine ses vermektir.

AÇLIK GREVLERİ SÜRECEK: 
Öncelikli işimiz yürürlükte olan tecridi kırmaktır. Arkadaşlarımız bedenlerini açlık grevine yatırmışsa bizim yapacağımız şey onların direnişini yükseltmektir. Bugün Leyla Güven’in 80. günü. Selma Irmak, Sebahat Tuncel arkadaşlarımız da açlık grevinde. Aysel Tuğluk 10 günlük açlık grevini bitirmek üzere. Bundan sonra da arkadaşlarımız, açlık grevini yürüten arkadaşlarımıza destek amaçlı açlık grevlerini sürdürecekler. Biz Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Tıpkı açlık grevinde olan arkadaşlarımız gibi. Biz de HDP olarak, kadınlar olarak ağırlaştırılmış tecridin kalmasını istiyoruz. Tecrit bir insanlık suçudur. Sayın Öcalan üzerinde uygulanan bu mutlak tecridin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Tecrit 20 yıldır devam ediyor. Zaman zaman Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmış olsa bile; ailesinin, avukatlarının, siyasi heyetin adaya gidişiyle zaman zaman kaldırılmış olsa bile bu tecrit şu an olduğu gibi o dönemde bir yönetim şekli halinde uygulanmıştır. Avukat, aile görüşlerinin, telefon, mektup hakkının bir insanın elinden alınması mutlak tecrittir. Biz bundan sonra da mutlak tecridin kaldırılması talebimizi bulunduğumuz her alanda ifade edeceğiz. Bu konuda sessiz kalmayacağız.


YÜKSEKDAĞ’IN SESİNİ KISAMAZLAR: 
Sevgili Figen Yüksekdağ’ın HDK kongresine telefonla katılması sonucu hakkında soruşturma başlatıldı. Sevgili Figen Yüksekdağ, eş genel başkan ve Van milletvekiliyken hem vekilliği düşürüldü, hem rehin alındı. Cezaevinde rehin olarak tutuluyor. HDK Kongresi’ne telefonla katılmasına soruşturma açılmasını kabul etmiyoruz. Figen Yüksekdağ ve diğer arkadaşlarımızın sesi bu şekilde kısılamaz. Bizler içeride de dışarıda da konuşacağız. Bu tür hukuki olmayan ve gerçekten vicdani ve ahlaki de olmayan soruşturmaları bizlere dayatamazlar, bizleri bunlarla korkutamazlar.

HER YERDE KADIN EŞBAŞKAN OLACAK:Önümüzde bir seçim süreci var, bu seçim döneminde elbette biz kadınlara büyük sorumluluk düşüyor. İki gün önce Diyarbakır’da belediye eşbaşkan adaylarımızın tanıtımını yaptık. Çok güçlü ve moralli bir tanıtım oldu. Sahneye çıkan tüm adaylarımız da bu yükü kaldırabilecek güçte ve moralde. Bu seçim sürecinde ve sonrasında da adaylarımızın yanında olup kazanmanın yollarını birlikte arayacağız. Kadın eşbaşkanlığı meselesi partimizin kırmızı çizgisi. Bir çok yerde kadın adaylar belirlendi.  Bundan sonra eksik olan yerlerde de bu belirlemelerimizi yapacağız. Çok az yer kaldı. Bu süreci hızla tamamlayacağız.

SON KARAR YARIN:
 Türkiye’nin batısında da AKP-MHP ittifakını geriletecek her türlü taktik konuları gündeme alıp yarınki PM toplantımızda son kararımızı verip kamuoyuyla paylaşacağız. Bundan sonra kazanmak için yola çıkacağız “Ya me ye!” diye yola çıkacağız. ‘Bizimdir’ diyeceğiz. Bütün güzellikler bizim olacak. Dereler, topraklar, denizler, kentler, her yer bizim olacak. / DUVAR
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.