ŞemdinliHaber

Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız Tebrikleri Kabul Etti

Video Servisi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeBelediye Başkanlığını kazanan BDP'li Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız tebrikleri kabul etti.

Azer DEMİR - İlhan DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Dün yapılan yerel seçimde Şemdinli Başkanlığı'nı kazanan BDP'li Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız, parti ilçe binasında seçmelerin tebrikini kabul etti.

Sabah saatlerinde binlerce kişi BDP Şemdinli seçim bürosu önüne gelerek burada seçimleri kazanan Belediye Eş Başkanları Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız'ı tebrik etti. 

Geylani: 'Zafer Şemdinli Halkınındır'

Seçim bürosunun balkonunda vatandaşlara seslenen BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, "umarım yapılan bu seçimler demokrasi ve özgürlüğün müjdeleyicisi olacaktır. Zafer Şemdinli halkınındır, zafer demokrasinindir" dedi.

Töre: 'Hakkınızı Helal Edin'

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani'den sonra açıklamalarda bulunan eski Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre; " ben ve benimle beraber belediye meclis arkadaşlarımla her an ve her zaman bu halkın hizmetinde olacağız. Bu halk özgür olana kadar ve Türkiye Kürdistan'ıda oluşana kadar. Her zaman bir ihtiyaç ve talepleriniz olursa arkadaşlarımızla her an yanlarınızdayız. Üzerimizde bir hakkınız varsa helal etmenizi istiyoruz, bizimde bir hakkımız varsa helal ediyoruz. Hakkınızı helal edin" dedi.

Nahide Yıldız: 'Şemdinli Halkı ve Kürt Halkı Bizleri Yalnız Bırakmayacaktır'


Şemdinli Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız; " bugün bir bayram, bugün bir coşku var burada. Bu bayram özgürlüğün bayramıdır. Bunun için hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. İçimde iki şey yaşıyorum. Hem üzgünüm hem de mutluyum. Mutluluğumun nedeni, buraya gönderilen askerlere rağmen üstünlük yaşamanız. Burada eski milletvekilleri ve kaymakamın baskılarına rağmen sizin üstün başarı sağlamanız. Hüznlü olduğum nokta ise burad 11 kişilik bir  kadro oluşturmuştuk. Bu 11 kişi ile belediye de görev almaya hazırdık. Ancak bu 11 kişiden 6 arkadaşımızla hizmet vermeye çalışacağız. Bu halka, Şemdinli halkına inanıyorum ki, bizleri yalnız bırakmayacaklarıdır. Şemdinli halkına ve Kürt halkına inanıyor ve güveniyorum" dedi.

Seferi Yılmaz: 'Devlet Erkanı Benim İçin Bu PKK'nin Dağ Kadrosundaki Bir Elemandır '

Son olarak söz alan Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz;  " değerli Şemdinli halkı, sizler dün olduğu gibi geçmişte de olduğu gibi çok zorlu bir seçim geçirdiniz. Koşkusuz bunun nedenleri çok ağır ve çok farklıdır. Sayın Başkanım bunu dile getirdi. Benim şahsımda Şemdinli'de devlet erkanı anılara bile geçmişti. Dün bile sandıklarda tanık olduk. Açıkçası kendi aralarında konuşuyorlardı. Benim için dedikleri bu PKK'nin dağ kadrosundaki bir elemandır dediler" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardında BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız BDP seçim bürosunda tebrikleri kabul etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.