Selçuk Mızraklı Tutuklandı

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası"yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Selçuk Mızraklı Tutuklandı

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınarak yerine kayyım atanan ve dün (21 Ekim) gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Başkanı Doktor Adnan Selçuk Mızraklı, çıkarıldığı mahkeme tarafından "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla tutuklandı. 

Bismil Belediye eşbaşkanı serbest

Mızraklı ile birlikte gözaltına alınan ve bu sabah (22 Ekim) İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atanan Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz ise, "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlamalarıyla sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıya serbest bırakıldı.

Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer'in savcılıktaki ifade işlemleri halen sürüyor.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı 19 Ağustos'ta, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın görevden alındıklarını açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi'ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak atandı.

Açıklamada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında ağır ceza mahkemelerinde süren dokuz soruşturma, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında altı soruşturma, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında ise yedi soruşturma yürütüldüğü belirtilerek görevden almalar bu gerekçeye dayandırıldı. / BİANET

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2019, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER