Soylu'nun görevden aldığı emniyet müdürlerini Yerlikaya geri aldı

Eski İçişleri Bakanı Soylu'nun kararıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nde meslekten ihraç edilen 14 birinci sınıf emniyet müdürü göreve döndü. İade edilenler arasında, Sarallar raporu sonrası emniyetten ihraç edilen Murat Çetiner var.

Soylu'nun görevden aldığı emniyet müdürlerini Yerlikaya geri aldı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (EGM) çeşitli nedenlerden dolayı haklarında soruşturma açılan ve meslekten ihraç edilen 14 birinci sınıf emniyet müdürü daha görevlerine iade edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesinin ardından bakanlık, Soylu döneminde ihraç edilen, idari soruşturma geçiren veya zorla emekli edilen personelle ilgili yargının verdiği ‘göreve iade’ kararlarını uygulamaya başladı.

Habertürk'ün haberine göre,  Ümit Otman, Nurbay Sancak, Uğur Gül, Bilsay Çetin, Gürkan Ateşli, Mustafa Akdağ ve Dindar İlhan Özel Güvenlik ve Denetleme Başkanlığı'na; Metin Şenol, Necmeddin Pek, Celalettin Martin, Hanifi Sambur ve Hüdayi Sayın da Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na Murat Çetiner ve Haydar Karsavuranoğlu ise Teftiş Kurulu Başkanlığı'na iade edildi.

Görevine iade edilenler arasında yazdığı Sarallar raporu nedeniyle Soylu tarafından görevden alınan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı ve Bakırköy Emniyet Müdürü Murat Çetiner de var. Çetiner,  Ali Yerlikaya'nın bakan olmasının ardından 'göreve iade kararı' gereği tekrar emniyet teşkilatına döndü.

Emniyet'teki başkanlıkların yanı sıra çeşitli il ve bölgelerde iade kararlarının uygulanmasını bekleyen personel de görevlerine döndü. Merkez, Adana, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir bölgelerinde de 24 birinci sınıf emniyet müdürü göreve başladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER