İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ(MUŞ)

Şemdinli, sosyal etkinliklerin yok denecek kadar az olan kent.
 
Şemdinli, insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu gösteren kent.
 
Yaklaşık beş yıldan beri spor dallarından futbolun öldüğü Şemdinli’de yeniden futbolu yaşatmak ve sportif ve kültürel etkinliklerinin geliştirilmesi amaçlı sitemizin (Şemdinli Haber) düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası’nda insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor.
 
Şemdinli halkımızın da desteğiyle sitemizin (Şemdinli Haber) düzenlediği Halı Saha Futbol Turnuvası için gerekli müracaatlarımızı yapınca bu işin ilçe halkımıza hayırlı olmasını diledik. Gerekli mercilere yazılı yaptığımız müracaatımız da söz konusu müracaatımız da turnuva süresince gerekli sağlık önlemlerinin alınması talebiydi.
 
Ancak, gerekli mercilere yaptığımız yazılı müracaatımız dikkate alınmadı. Söz konusu gerekli üst merciler bu yazılı müracaatımızın olumlu ya da olumsuz olsa da yazılı başvurumuza gerekli sayı verilmeli ve olumlu ya da olumsuz cevabını vermeleri gerekirken; üst merciler özel kalemlerinin vasıtasıyla sözlü bir şekilde ‘bizim bu gibi resmi olmayan etkinliklerde yardımcı olmamız söz konusu değildir’ denildi.
 
Doğru…
 
Böylesi resmi olmayan etkinlikler de resmi anlamda yardımcı olamazsınız; ancak insan hayatını da bu kadar ucuz sayamazsınız. Belki diyeceksiniz ki biz mi dedik gidip böylesi bir etkinlik düzenleyin ve sonra da sağlığınız da olun.
 
Hayır.
 
Siz demediniz, ancak sosyal faaliyetlerden yoksun olan bir ilçeye de gerekli sosyal faaliyetler sunmalısınız!
 
Turnuvamız neredeyse 7. gününü de tamamladı.
 
Ancak, yürek burkan görüntülerde sahada eksik olmadı.
 
Dünkü oynanan karşılaşma tamamıyla içler acısıydı.
 
Kendimce şunu ifade ettim.
 
Bu görüntülerin sahnelenmesini isteyenler utansın!
 
Karşılaşmada ikili bir mücadele de bir futbolcunun dudağı patladı ardından burnu kanadı.
 
İlk müdahalemiz neydi biliyor musunuz?
 
Cebimiz de çıkardığımız bir selpak mendilin kanayan bölgede kanamasını engellemek.
 
Yine, ayağına darbe alıp darbenin aldığı bölgenin şişmesini engellemek için buz yerine soğuk suya sokmak oldu.
 
Sitemiz (Şemdinli Haber) böylesi sportif ve kültürel etkinliklerinin geliştirilmesi amaçlı düzenlediği Halı Saha Futbol Turnuvası’nda halkın teşekkürünü kazanırken, böylesi sakatlıkların olupta müdahalesiz kalması içimiz den bir parça alıyor.
 
Turnuvanın 7. günündeyiz. 7 gün daha bu turnuvalar devam edecektir. Geride bıraktığımız 7 gün boyunca gerekli sağlık önlemlerinin alınmadığı turnuva da kalan 7 gün için gerekli sağlık önlemlerinin alınıp alınmayacağınız bilmiyorum, ama insan hayatının burada bu kadar çok ucuz olduğu apaçık ortadadır.
 
İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır.
 
Bu canlar bu kadar yanmamalı ve bu canların bir daha yeniden sahalarda olmaları için gerekli sağlık önlemleri alınmalıdır.
 
Sitemizin (Şemdinli Haber) düzenlediği Halı Saha Halk Turnuvası'nda desteklerini esirgemeyen Şemdinli halkımıza sonsuz teşekkürler...
YORUM EKLE