Bakan Selçuk: 117 bin 403 öğretmene ihtiyaç var

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen ihtiyacının Eylül 2018 itibariyle 117 bin 403 olduğunu açıkladı. Aralık ayı sonunda atanacak öğretmen sayısı ise sadece 20 bin olacak.

Bakan Selçuk: 117 bin 403 öğretmene ihtiyaç var
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlığa bağlı bütün okullardaki öğretmen açığını kapatmak için gereken öğretmen ihtiyacını 117 bin 403 olarak açıkladı.


Milli Eğitim Bakanı Selçuk, CHP Milletvekilleri Yıldırım Kaya ve Ömer Fethi Gürer’in öğretmen açığı ile ilgili soru önergelerini yanıtladı.

“Bakanlığımızın 11 Eylül 2018 tarihli MEBBİS veri tabanı kayıtlarına göre öğretmen ihtiyacı 117 bin 403” diyen Bakan Selçuk, 2018 yılında yapılan atamalarla ilgili ise şu bilgileri paylaştı:

“Bakanlığımızca 2018 yılı içerisinde 20 bin öğretmen ataması yapılmıştır. Ayrıca ücretli öğretmenlerin sözleşmeli öğretmen olarak atanmasına yönelik planlanan 5 bin öğretmenin atanma iş ve işlemleri tamamlanmış olup 11 Eylül 2018 tarihi itibariyle 2 bin 142 öğretmenin ataması gerçekleşmiştir.”

İHTİYAÇ 117 BİN, ATAMA İSE 20 BİN OLACAK

Bakan Selçuk yeni eğitim-öğretim dönemi dolayısıyla katıldığı bir televizyon programında öğretmen atamasıyla ilgili soru üzerine, “Ekonomik olarak tasarruf dönemindeyiz ama bir 20 bin kadro istirhamım oldu ve inanın ikinci cümleyi kurmadan bu 20 bin kadro daha alındı, aralık sonunda da bu yapılacak. Meclis’in açılmasını bekliyoruz” dedi. Bu durumda Aralık ayı sonunda 20 bin öğretmen ataması gerçekleştiğinde öğretmen açığı 100 binin altına düşmüş olacak.

‘ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK KALKACAK MI’ SORUSU YANITSIZ

Öğretmen açığını kapatamayan Milli Eğitim Bakanlığı “ücretli öğretmenlik” uygulaması başlatmıştı. Kadrolu öğretmenle aynı işi yapan ancak onların yararlandığı haklardan yararlanamayan, iş güvencesi bulunmayan bu öğretmenler sadece verdikleri ders saatine göre ücret alıyor. Bakan Selçuk’a ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılıp kaldırılmayacağı soruldu. Soruya yanıt vermeyen Bakan şunları söyledi:

“Bakanlığımız eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, Bakanlığımıza atama izni verilen kadro sınırlılığında ve öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılanmaya çalışılmaktadır. Öğretmen ihtiyacının bu şekilde karşılanamadığı durumlarda eğitim kurumlarında öğretim hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesi bakımından ilgili mevzuat çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından valiliklerce ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapılabilmektedir.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER