YGS'ye girecek adaylar nelere dikkat etmeli?

Üniversite için ilk adım olma niteliği taşıyan YGS-2017’ye bir gün kaldı. 2 milyonun üzerinde aday sınavda ter dökecek. Sınav sonuçları 28 Mart tarihinde açıklanacak. Uzmanlar ise sınavda başarının stres yapmamaktan geçtiğini vurguluyor.

YGS'ye girecek adaylar nelere dikkat etmeli?
Yükseköğretime Geçiş Sınavı Pazar günü gerçekleşecek. Sınava 2 milyonun üzerinde adayın girmesi bekleniyor. Açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ömer Demir sınav kurallarını hatırlattı. Uzmanlar ise strese karşı bazı tüyolar verdi.


ÇİPLİ KİMLİK KARTI ZORUNLU DEĞİL’

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ömer Demir, sınava az bir süre kalan YGS hakkında açıklamalarda bulundu. Demir YGS’ye katılacak aday sayısının 2 milyon 256 bin 902 olduğunu, görev alacak personel sayısının ise 350 bin civarında olduğunu açıkladı. ÖSYM Başkanı Demir’in açıklamalarına göre, YGS saat 10:00’da başlayacakken adayların 09:45’ten sonra sınav binasına girmeleri mümkün olmayacak. Öte yandan, ÖSYM Basın Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, üniversite adaylarının 12 Mart 2017’de yapılacak YGS’ye “çipli kimlik kartı” ile girme zorunluluğu bulunmuyor.

STRESE DİKKAT!

Uzmanlar ise sınava girecek öğrencilere ve ailelerine uyarılarda bulunuyor: Kaygıyı azaltın! Sınavda stresi azaltmanın yollarına açıklayan Psikiyatrist Dr. R. Sabri Yurdakul “Dikkatsizlik sınavda başarıyı en çok düşüren etkenlerin başında gelmektedir. Biliyordum ama yapamadım dememek için dikkatin mutlaka sınav boyunca korunması gerekir. Beyin faaliyetlerinin tümünün bir sonucu olan dikkatin sınav boyunca sürdürülebilmesi için yarım saatte bir 30 saniye gözlerimizi kapayıp, arkamıza yaslayarak derin bir nefes çekmeli ve kendimizi sınav ortamından uzaklaştırmalıyız” dedi.

SINAV SIRASINDA DİKKAT EDİLECEKLER

*Gereksiz ayrıntıyla boşa zaman harcamayın.

*Sorularla inatlaşmayın!

*Zamanı sürekli kontrol etmeyin!

*Zaman kontrolü yapmadan da sınavı bitirmeyin!

*Soruların tamamını okuyun!

*Soruda sizin fikrinizi değil sizden istenen neyse onu bulmaya çalışın

*Binlerce farklı kitapçık kullanılacağı için size sunulan kitapçıkta ilk soru bilmediğiniz zor bir konudan çıkabilir, buna hazırlıklı olun!

*Turlama yöntemi bilinen en pratik soru cevaplandırma metodudur. İtina ile kullanabilirsiniz!

*İlk aklınıza gelen genelde doğrudur derler ama siz yine de bu tür soruları ikinci tura bırakın!

*Her yanlış cevap çeyrek doğrunuzu götürür, kodlama yaparken bu ayrıntıyı da gözden kaçırmayın!

*Eleme yöntemi de pratik bir diğer test çözme tekniğidir, bunu da kullanın. Hatta eleyerek şıkları ikiye indirgeyebilmişseniz mutlaka birini işaretleyin.

*Derse ve soruya karşı önyargılardan arının. Daha işin başında önünüze setler çekmeyin!

*Yatıştırıcı ilaçlar kullanmayın! Doğal halinizle daha güzelsiniz!

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2017, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER