Açlık Grevi Yapan Gülmen ve Özakça Tutuklandı

Açlık grevlerinin 75. gününde evlerinden polis baskınıyla gözaltına alınan Gülmen ve Özakça, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Açlık Grevi Yapan Gülmen ve Özakça Tutuklandı

İşlerine geri dönmek için yaptıkları açlık grevi eyleminin 75. gününde gözaltına alınan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mahkemenin gerekçeli kararında şu ifadelere yer verildi:

"Tutuklama koruma tedbiri 5271 sayılı CMK'nın 100 ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir. Bu koruma tedbirine hükmedilebilmesi kuvvetli su şüphesi ve tutuklama niteliğinin bulunması gerekmektedir. Dosya kapsamına göre; şüphelilerin silahli terör örgütüne üye olma ve silahlı terör örgütü propagandası yapma suçlarından haklarında Ankara C. Başsavcılığınca 02.05.2017 tarihinde 2017/2509 sayılı iddianame ile kamu davası açılmasına rağmen ısrarla eylemlerini terör örgütü DHKP-C adına faaliyet yürütmeye devam ettikleri ve şüphelilere ait fotoğraf görüntüleri ve internet üzerinden yaptıkları paylaşımların içeriği birlikte değerlendirildiğinde üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin var olduğu, şüphelilerin üzerlerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma suuçunu CMK'nın 100/3-a maddesinde sayılan katalog suçlardan olması, öte yandan üzerlerine atılı suçların niteliği, delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar vereceklerive eylemlerin ceza süreleri dikkate alındığında adli kontrol koruma tedbirlerinin yetersiz kalacağı anlaşıkmakla şüphelilerin üzerlerine atılı suçlar nedeniyle şüpheliler Semih Özakça, Nuriye Gülmen'in ayrı ayrı tutuklanmalarına.... karar verildi" / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER