Cizre'deki 3. bina: İki yaralı daha yaşamını yitirdi

HDP’li Faysal Sarıyıldız, Cizre’de 3. bir binada bulunan yaralılardan ikisinin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. Yaralılara ulaşmak için bir araya gelen Sarıyıldız ve beraberindeki Cizreliler ise polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı.

Cizre'deki 3. bina: İki yaralı daha yaşamını yitirdi

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre’de onlarca yaralı ve ölünün çıktığı 2 binadan sonra 3. bir binada sıkışan yaklaşık 25 yaralı tıbbı müdahale bekliyor.

Binaya ulaşmak için sokağa çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve beraberindeki heyet güvenlik güçlerinin engeline takıldı.

Sarıyıldız ve bir grup Cizreli bulundukları binadan çıktıkları sırada, güvenlik güçleri etraflarında bir çember oluşturdu.

50’ye yakın kişi Cizre Belediyesi’nin yanında bulunan İsmar önünde toplandı. Ardından Sur Mahallesi’ne doğru yürüyüşe geçmek isteyen kitlenin önü sokak başında kesildi. Polis ve asker yaralıları almak için yürüyüşe devam etmek isteyenlere biber gazıyla müdahale etti.

İki yaralı daha yaşamını yitirdi

Sarıyıldız sosyal medyadan yaptığı duyuruda 3. evde bulunan iki kişinin daha öldüğünü duyurdu.

20 ölü, 25 yaralı


Dün sabah ortaya çıkan evde yaklaşık 20 ölüyle birlikte 25 kişinin mahsur kaldığı belirtiliyor…

Öte yandan Anayasa Mahkemesi, bu evdeki yaralılar için yapılan ‘tedbir’ başvurusuna ilişkin “ara karar” aldı. Mahkeme, Şırnak Valiliği’nden bilgi istedi.

AİHM’e ‘yerinde inceleme’ başvurusu

Avukatlar Ramazan Demir ve Gülşen Özbek tarafından da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne “yerinde inceleme” başvurusu yapıldı.

Başvuruda mahkemenin uygun göreceği üyelerini Cizre İlçesi’nde yerinde inceleme yapmalarına karar verilmesi talebinde bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER