Dünyanın dondurulan ilk insanı 50 yıldır beklemeye devam ediyor

Dondurulmuş insanları yeniden hayata döndürmek mümkün mü?

Dünyanın dondurulan ilk insanı 50 yıldır beklemeye devam ediyor
Dünyanın dondurulan ilk insanı James Bedford tam 50 yıldır cryo tüpü içinde donmuş halde beklemeye devam ediyor. Peki geçmişte dondurulmuş insanları yeniden hayata döndürmek mümkün mü?
James Bedford isimli ABD vatandaşı, 12 Ocak 1967'de 73 yaşındayken cryo tüpüne girerek kendini donduran ilk insan olmuştu. O günden bu yana ise tam 50 yıl geçti. Böbrek kanseri olduğu ve tedaviye cevap vermediği için ölümü beklenen Dr. James Bedford, ileride hastalığa bir çözüm bulunacağı ve dondurulmuş insanları geri döndürmenin bir yolunun keşfedileceği umuduyla, kendi isteği ile cryo tüpüne girmişti.

James Bedford o günden beri resmen ölü kabul ediliyor ancak tıbben tam anlamıyla ölü olmadığı biliniyor. Organları bozulmadan 50 yıldır cryo tüpünde buz kesmiş halde bekleyen Bedford, donmuş insanları organlara hasar vermeden geri çözmenin bir yolu bulunduğunda, tekrar hayata döndürülecek.

Bilim, insanları dondurup tekrar çözmeyi başarabilirse gelecekte bu yöntemle uzak yıldızlara yüzlerce yıl sürecek yolculuklar düzenleyecek uzay kaşiflerinin ortaya çıkması da bekleniyor. / Demokrathaber
Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 10:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
siyo
siyo - 7 yıl Önce

peki gecmis 50 yil kimin hesabina yazar eger dirilirse ölüsüne mi yoksa dirisine mi

Mehmet. celik
Mehmet. celik - 7 yıl Önce

Hayvanlar üzerinde deney yapıldığını duydum fakat insanlar üzerinden ilk.defa duyuyorum.guzel bi deneyim nası olsa olucekmis fakat gerçekçi gelmedi bna tam 50 yıl

Kahraman filiz
Kahraman filiz - 7 yıl Önce

Valla öyle bişi varsa ben dünden hazırım dondurmaya

SIRADAKİ HABER