'Komünist Başkan' İstanbul'a aday olabilir!

Ovacık'ın komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “İstanbul Belediye Başkanlığı için sosyalist bir partiden teklif gelirse aday olurum. Ancak mevcut burjuva siyasetine hizmet eden partilerden aday olmam” dedi.

'Komünist Başkan' İstanbul'a aday olabilir!
Dersim Ovacık’ın komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu İstanbul Perpa Ticaret Merkezi’nde kendisiyle ilgili kitabın okurlarıyla buluştu. “Komünist başkan” olarak bilinen Maçoğlu kendisinin hayatı ve belediyecilik anlayışının anlatıldığı gazeteci Erdal Emre’nin kaleme aldığı, “Ovacık’ta Yeşeren Umut Komünist Başkan” kitabını okurlar için imzaladı.

Kitabın gelirleriyle öğrencilere burs sağlanacağını söyleyen Maçoğlu, Sözcü’den Fatma Vurgun’a2019’un Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerle ilgili açıklamalar yaptı. Maçoğlu, “Teklif gelirse İstanbul’dan Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday olur musunuz?” soruna Başkan Maçoğlu, “İstanbul Belediye Başkanlığı için sosyalist bir partiden teklif gelirse aday olurum.
Ancak mevcut burjuva siyasetine hizmet eden partilerden aday olmam” diye yanıt verdi.

‘BİZ SOSYALİSTİZ ONLAR KAPİTALİST’

Yerel yönetim anlayışını, “Biz yaşadığımız her alana dair bir program yaparız. Sözü ve yetkiyi halka veririz” diye özetleyen Maçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Ancak burjuva demokrasisinde üstten aşağı doğru bir anlayış benimseniyor ve böyle olunca da durum bir kişinin yönetimine kalıyor. Diğeri de kapitalizmi geliştiren, hizmet eden bir anlayış. Bu anlamda bizi diğer belediyelerden ayıran en önemli fark; bizim sosyalist onların kapitalist olması.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER