Pentagon: Cerablus'taki çatışmalar kabul edilemez

"Fırat Kalkanı" adı altında Cerablus’a başlatılan operasyona ilişkin Pentagon’dan açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, TSK ve destekli gruplar ile bölgedeki Demokratik Suriye Güçleri’nin çatışmalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, silahlı güçlerin çatışmaların olmayacağı şekilde geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Pentagon: Cerablus'taki çatışmalar kabul edilemez

Türkiye’nin, uluslararası koalisyonun hava desteği ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Cerablus’a yönelik başlattığı ancak IŞİD’den YPG’ye kayan “Fırat Kalkanı” adı verilen operasyona dair, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan açıklama geldi.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Demokratik Suriye Güçleri arasındaki çatışmaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Pentagon Sözcüsü’nün e-mail’ine yer veren New York Times gazetesinin haberinde, Sözcü Cook’un, “Cerablus’un güneyinde, IŞİD’in artık bulunmadı bölgedeki çatışmaları yakından takip ediyor, Türk Silahlı Kuvvetleri, bazı muhalif gruplar ve Demokratik Suriye Güçleriyle ilişkili birlikler arasındaki çatışmaları kabul edilemez  buluyoruz” ifadeleri yer aldı.

Haberde, Pentagon Sözcüsü’nün “Burası zaten kalabalık bir savaş alanı. Bu nedenle tüm silahlı aktörleri hemen durmaya ve çatışmasızlığın sağlanacağı bir ölçüde geri çekilmeye çağırıyoruz” dediği aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER