Sedanur toprağa verildi

Kars'ın Paslı köyünde katledilen 9 yaşındaki Sedanur bugün toprağa verildi. Cenaze töreninde Sedanur'un anne, baba ve yakınları gözyaşına boğuldu, sinir krizi geçirdi.

Sedanur toprağa verildi
3 yaşındaki Leyla Aydemir, 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın ardından 9 yaşındaki Sedanur Güzel de köyünde kaybolduktan ölü bulundu. Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül’de kaybolan ve 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in cenazesi bu sabah saatlerinde köyünde toprağa verildi.


Dün saaat 16.15’te Erzurum Adli Tıp Kurumu’na getirilen küçük çocuğun cenazesinin otopsi işlemleri saat 22.00 sıralarında bitti. Sedanur Güzel’in cenazesi Erzurum’a gelen amcası Mehmet Güzel tarafından teslim alındı. Erzurum’dan ambulansla Kağızman Devlet Hastanesi morguna götürülen Sedanur’un cenazesi, burada annesi ve babası ile yakınları tarafından karşılandı.

Burada sabahın erken saatlerinde, minik Sedanur’un cenazesi Kars Valisi Rahmi Doğan’ın da katıldığı törenle ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Sedanur’un anne, baba ve yakınları sinir krizi geçirdi.

VALİ: ‘OTOPSİ SONUÇLARI BELLİ OLDU’ HABERLERİ DOĞRU DEĞİL

Sedanur Güzel’in otopsisinin cinsel saldırı bulgusuna rastlandığı iddiası yalanlandı. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, otopsi işleminin tamamlandığını, patolojik incelemenin ise devam ettiğini belirtti.

Camgöz, “Sedanur Güzel’in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır. Olayla ilgili mevcut soruşturma gizlilik içinde yürütülmekte olup, yeni verilere ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kars Valisi Rahmi Doğan da “Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan otopsi sonuçları açıklandı bilgisi doğru değildir. Otopsi için alınan numuneler incelenmek için Van ilimize gönderilmiş olup, neticelenince sonuçları kamuoyuna açıklanacaktır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kağızman’a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan- Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Sedanur Güzel, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur’dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu’nun 3’üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel’in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ait kadavra arama köpeği ‘Obert’ ve iz takip köpeği ‘Calisto da kullanıldı. Kars Jandarma JAK timleri, 22 Eylül sabahı, köye yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda, Sedanur’un bedenini üzeri taşlarla örtülü bir halde buldu.

BİR SENE ÖNCE TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞ

Sedanur Güzel, bir sene önce trafik kazası geçirmiş, ölümden dönmüştü.

Beyin kanaması geçiren küçük kız, iki hafta yoğun bakımda kaldı. İyileşmeye başlamıştı. Sadece yürümesinde aksama vardı.

CENAZE YAKININDA PARÇALANMIŞ BAVUL

Öte yandan, Sedanur’un cenazesinin yakınlarında parçalanmış bavul bulundu. Bavulun olayla ilgisi olup olmadığının araştırılacağı belirtildi.

Sedanur’un bir televizyon programına katılmak üzere İstanbul’a giden annesi Handan ve babası Abdullah Güzel acı haber üzerine Kars’a dönmüştü. (KARS-DHA)

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2018, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER