Şemdinli'de Öldürülen Ahmet Budak Toprağa Verildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde dün öldürülen Ak Partili siyasetçi Ahmet Budak, bugün ilçe merkezinde toprağa verildi.

Şemdinli'de Öldürülen Ahmet Budak Toprağa Verildi
ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'den geçen 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti 1'inci sıra milletvekili adayı olan 7 çocuk babası müteahhit Ahmet Budak, Şemdinli İlçesi Beşevler Mahallesi'nde bulunan evinin önünde dün saat 11.30 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden Budak, yakınları tarafından ağır yaralı olarak kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Hakkari Valiliği tarafından da Altınsu Köyü ile bu köye bağlı bulunan Dereboyu, Meydan ve Elde mezralarında 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Budak için bugün Şemdinli Ulu Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, Hakkari il Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Hakkari İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, AK Parti İlçe Başkanı Fikri Algül, köy korucuları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

Yapılan törenin ardından Türk Bayrağı'na sarılı Budak'ın tabutu omuzlarda taşınarak ilçe merkezinden geçirilerek Beşevler Mahallesi'nde bulunan Şehir Mezarlığı'na slogan ve tekbirlerle getirildi. 

Cenaze törenine babası gözleri önünde vurulan 12 yaşındaki Abdulsamet'te katıldı. Abdulsamet Kur'an-ı Kerim'deki İbrahim Suresi'nin 47'nci ayeti olan 'Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz' yazılı dövizi taşıdı ve sürekli tekbir getirdi.

Ahmet Budak'ın cenazesi Şehir Mezarlığı'nda okunun duaların ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.


IMG_4607

IMG_4613

IMG_4616

IMG_4624

IMG_4628

IMG_4635

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2016, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER