Akşam Galatasaray'ın maçı var ama yayıncı belli değil!

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçının Türkiye'deki yayıncısı hâlâ resmen belli olmadı. Müsabaka UEFA Şampiyonlar Ligi kapsamında TSİ 22.00'de Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak.

Akşam Galatasaray'ın maçı var ama yayıncı belli değil!
Bu akşam oynanacak Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçının Türkiye’deki yayıncısı hâlâ belli değil. Cumhuriyet gazetesi yazarı Arif Kızılyalın, “Şampiyonlar Ligi’nin TV ile imtihanı” başlığıyla yayımlanan yazısında bugün UEFA Şampiyonlar Ligi kapsamında TSİ 22.00’da Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçının Türkiye’deki yayıncısının hâlâ resmen belli olmadığını söyledi.

“Aslında herkes Türk futboluna yıllık 3.26 sabit kurdan 500 milyon euro ödeyen Katarlı şirket beIN Sports’un son dakikada da olsa Şampiyonlar Ligi maçlarını yayımlayacağını biliyor ama dedik ya iş resmiyet kazanamadı bir türlü” diyen Kızılyalın, “Çünkü Süper Lig’e, ‘büyük yerden gelen rica’ üzerine servet akıtan Katarlılar, UEFA’nın 50 milyon Avro civarındaki yayın satış fiyatını geri dönmeyecek para olarak görüyorlar” ifadesini kullandı.

Kızılyalın, şöyle devam etti, “Doğal olarak da futbolun Avrupa’daki patronuyla indirim konusunda sıkı bir pazarlıktalar. Haklılıklarını ise şöyle ifade ediyorlar: ‘TL bazında satış yapıp, euro bazında ürün alıyoruz’. Dilleri, ‘Evro, ya 10-15 liraya çıkarsa’ya gelmiyor ama sıkıntıları tamamen maddi. O yüzden son dakikaya kadar bekleyecekler. Maç saati geldiğinde de imzayı basıp, zaten 2 gündür Ali Sami Yen’de konuşlanan yayın ekiplerini devreye sokacaklar. Kriz de çözülecek. Şampiyonlar Ligi derken, UEFA Avrupa Ligi’nin yayın hakkını da kaparlarsa kimse şaşırmasın. Çünkü Saran Group, ağır maliyet nedeniyle Türkiye’nin Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisar’la temsil edildiği bu mecradan çekilmiş bulunuyor.”

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER