Galatasaray 3-0 Lokomotiv Moskova

Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına Lokomotiv Moskova karşısında çıkan Galatasaray, maçta 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızıların golleri Rodrigues, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan'dan geldi. Galatasaray'da N'diaye ikinci sarı karttan 86'da oyundan atıldı.

Galatasaray 3-0 Lokomotiv Moskova
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk hafta maçında Galatasaray, Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımını konuk etti. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetti.

Galatasaray 9’uncu dakikada, Rodriges’in golüyle öne geçti. Sol taraftan ceza sahası çizgisine ilerleyen Rodriges’in vuruşunda top ağlara gitti.

21’inci dakikada Lokomotif Moskova gole yaklaştı. Anton Miranchuk’un sol taraftan ceza sahasına yaptığı ortaya Jefferson Farfan kafa vurdu, Fernando Muslera gole izin vermedi.

23’üncü dakikada, Lokomotif Moskovalı Corluka, Linnes’e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

26’ncı dakikada hızlı çıkan Galatasaray’da Garry Rodrigues, topu cezasına gönderdi, ancak Eren Derdiyok topa dokunamadı.

29’uncu dakika Lokomotif Moskova’nın kullandığı köşe vuruşunda defasın uzaklaştırmak istediği top, Solomon Kverkvelia’nın önünde kaldı. Kverkvelia’nın vuruşunda kaleci Muslera’yı da geçen topu Ryan Donk kafayla uzaklaştırdı.

32’inci dakikada Lokomotif Moskova bir kez daha köşe vuruşu kullandı. Kaleci Muslera’nın yumrukladığı top, Igor Denisov’un önünde kaldı. Denisov’un vuruşu Serdar Aziz’e çarparak kornere gitti.

42’inci dakikada Lokomotif Moskova’nın hızlı atağını Fernandes’e faul yaparak durduran N’diaye sarı kart gördü.

İlk yarı Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte Lokomotiv Moskova beraberlik golünü aramaya başladı ancak Galatasaray oyun üstünlüğünü rakibine vermedi.

50’nci dakikada Aleksei Miranchuk’un uzaktan sert şutunu Muslera kornere çeldi.

56’ncı dakikada Badou N’diaye’nin uzaktan çektiği şutu Guilherme kurtardı.

65’inci dakikada Garry Rodrigues’in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Younes Belhanda vuruşunu yaptı, Guilherme meşin yuvarlağa iki hamlede sahip oldu.

67’nci dakikada Emre Akbaba rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve Galatasaray kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşta topun başına geçen Eren Derdiyok, topu ağlara gönderdi: 2-0.

69’uncu dakikada Manuel Fernandes’in uzun topuna ceza sahası içerisinde kafa vuruşu yapan Vladislav Ignatyev’in vuruşu az farkla dışarı çıktı.

71’inci dakikada Yuto Nagatomo’nun sol kanattan içeri kestiği ortaya Emre Akbaba kafa vuruşunu yaptı, top Guilherme’de kaldı.

76’ncı dakikada Fernando Muslera’nın degajında savunma arkasına sarkan Garry Rodrigues, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, Guilherme topu kornere çeldi.

87’nci dakikada rakibine yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı kartını gören Badou N’diaye, kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

90+4’üncü dakikada Henry Onyekuru topla hızlı çıktı ve pasını Emre Akbaba’ya aktardı. Guilherme’nin Emre Akbaba’ya ceza sahası içerisinde yaptığı müdahalenin ardından hakem Rocchi penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Selçuk İnan, meşin yuvarlak ile kaleciyi farklı köşelere gönderdi: 3-0.

Galatasaray sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

LOKOMOTİF MOSKOVA 14 YIL SONRA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE 

Galatasaray, bu yıl 15’inci kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer alıyor. “Şampiyonlar Ligi’ne en çok katılan Türk takımı” unvanının sahibi olan Sarı kırmızılı takım, son olarak 2015-2016 sezonunda turnuvaya katılmıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son olarak 2003-2004 sezonunda yer alan ve son 16 turunda turnuvaya veda eden Lokomotiv Moskova, 14 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etti.

TERİM’DEN 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa ile oynadığı mücadelenin ilk 11’inden iki değişikliğe gitti. Terim, Ozan Kabak’ın yerine Ryan Donk’u kullanırken, Donk’tan boşalan orta saha bölgesinde ise Fernando Reges’i tercih etti.

Galatasaray sahaya; Muslera, Linnes, Serdar Aziz, Donk, Nagatomo, Fernando, N’diaye, Belhanda, Emre Akbaba, Rodrigues ve Eren Derdiyok ilk 11’i ile çıktı.

Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Yuri Semin ise takımının Dinamo Moskova mücadelesinin ilk 11’inden 3 ismi değiştirdi. Semin, Mikhail Lysov, Anton Miranchuk ve Eder’in yerine Bryan Idowu, Benedikt Höwedes ve Jefferson Farfan’a şans verdi.

Lokomotiv Moskova sahaya; Guilherme, Ignatyev, Kverkvelia, Corluka, Idowu, Krychowiak, Höwedes, Fernandes, Denisov, Aleksei Miranchuk ve Farfan ilk 11’i ile çıktı.

LUCESCU DA MÜCADELEYİ İZLİYOR

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve yardımcısı Tayfur Havutçu, maçı Türk Telekom Stadyumu’nda izliyor.

TERİM: BİZ, ŞAMPİYONLAR LİGİ’NİN AVRUPALI TÜRK MARKASIYIZ

Öte yandan teknik direktör Fatih Terim, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde olmayı çok özlemiş. Biz de özledik. Galatasaray tabii Şampiyonlar Ligi’ne alışkın ve buralarda olmayı seven bir kulüp. Biz Şampiyonlar Ligi’nin müziğini neyle, kanunla çalan bir ülkeyiz. Galatasaray da onun temsilcisi. Biz, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Avrupalı Türk markasıyız” ifadelerini kullandı. (DUVAR-DHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER