Şemdinli'nin 'ilk kaymakam adayı'na görkemli düğün

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nden, tarihte ilk kez kaymakamlık sınavında başarı göstererek kaymakamlık eğitimi almaya hak kazanan Rıdvan Demir, görkemli bir düğünle Sultan Yavuz ile yaşamını birleştirdi.

ŞEMDİNLİ HABER  

Şemdinli İlçesi'ne bağlı Altınsu Köyü'nün Dereboyu Mezrası'nda 14 çocuklu bir ailenin oğlu olan ve İçişleri Bakanlığı'nca açılan son kaymakam adayları sınavında Cumhuriyet tarihinde ilk kez Şemdinli'den başarı göstererek kaymakamlık eğitimi almaya hak kazanan Sitemiz Şemdinli Haber İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Azer Demir’in kuzeni Rıdvan Demir, hayatını Sultan Yavuz ile birleştirdi.

3 BİN KİŞİ KATILDI

Demir çiftinin düğününe Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari vali yardımcıları Cengiz Erdem, Cumhur Duran Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Hakkari İl Jandarma Komutanı İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Yüksekova Kaymakamı Yasin Tiktağ, Şemdinli Kaymakamı Adem Ünal, STK temsilcileri ile yurt içinde ve yurt dışından yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Vali ve beraberindekiler Kaymakam adayı Rıdvan Demir'e altın takarken, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ise Türk Bayrağı hediye etti. Kaymakam Demir, Bayrağı'nı öperek Tuğgeneral Metin Tokel'in elinden aldı.

"İnşallah değerli meslektaşımız da Hakkari’nin valisi olur" 

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan; “bugün değerli meslektaşım Bolu Kaymakam adayımızın düğün vesilesiyle Hakkari’deki bütün mülkü idari amirleri olarak Vali Yardımcısı, Kaymakam arkadaşlarım, Tugay Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz hep beraber değerli meslektaşımızın düğününe geldik. Bende Malatyalıyım. Ben de bir köy çocuğuyum. Bu ülkede eğitim fırsatı, okuma fırsatı, herkes için var. Yeter ki; çalışılsın, yeter ki; okusun. Bende ailemin ilk okuyan genciydim. Üniversiteye gittiğimiz zaman ilk üniversiteye giren bendim. İlk kamu görevlisi de bendim. Dolayısıyla ilk memur da bendim. Dolayısıyla bu ülkenin imkanları, zenginliği, hepimiz için fazla. Yeter ki, çalışıp okuyalım. Tabi bizim üstümüz de temel bir vazife var. O da Hakkarili çocukları okutmak. Bakın eğitim öğretim yılı başladığında bölgenin pek çoğunda boykota uyulmadı. Ama Hakkari’de bir parça bu yörede itibar edenler oldu. Bunlar eğitimin önündeki asıl nedenlerdir. Biz insanımızı fırsat – imkan tanırsak bu çocuklar, bu gençler ülke de daha büyük yerlere gelecektir. İnşallah değerli meslektaşımız da Hakkari’nin valisi olur, Van’ın da valisi olur, biz de onunla gurur duyarız. Biz Hakkari’nin hakkettiği yere gelmesi için, eğitimde de, sağlıkta da, turizmde de iyi bir yere gelmesi için gayret edeceğiz. Bu ülkede huzur, güven ve istikrar olursa yapamayacağımız, başaramayacağımız hiçbir şey yoktur” dedi.

 "İnşallah benden sonra gelen arkadaşlara iyi bir örnek teşkil ederim"

Genç Kaymakam Adayı Rıdvan Demir ise; “ öncelikle buraya gelen sayın valimize ve beraberindeki daire amirlerine çok çok teşekkür ediyorum. Düğünüme iştirak ettikleri için. Tabi ki; güzel bir şey Hakkari tarihinde ilk defa bir Kaymakam olmak yada göstermek. İnşallah benden sonra gelen arkadaşlara iyi bir örnek teşkil ederim” dedi.

Düğün söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylarla son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 17:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET KAVAK
AHMET KAVAK - 10 yıl Önce

ridvan demir kardeşimze ömür boyu mutlluluklar.allah mesut bahtiyar eylesin.darisi kalan bekar kardeşlerimize.

Tahır SAKLI
Tahır SAKLI - 10 yıl Önce

genç kaymakama ömür boyu mutluluklar dilerim .şemdinli li olarak hepimiz seninle gurur duyuyoruz yolun ve bahtin açik olsun allah yardımcın olsun

ALTUĞ ÇAĞLAR
ALTUĞ ÇAĞLAR - 10 yıl Önce

kaymakam bey ve hanfendi̇leri̇ tebri̇k ederi̇m i̇nsallah bi̇r yastikta kocasi̇nlar.bu arada tecrübe etmi̇ş bi̇ri̇ olarak şemdi̇nli̇ düğünleri̇ bi̇r başkadir di̇yorum selam ve muhabbetleri̇mle

SIRADAKİ HABER