Ayşe öğretmen bebeğiyle cezaevine giriyor

Kürt illerinde 2015 yılındaki sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sona ermesi için "Çocuklar ölmesin" diye çağrı yapan öğretmen Ayşe Çelik'in aldığı hapis cezası için verilen erteleme süresi 20 Nisan'da sona eriyor. AYM'den farklı karar çıkmazsa Çelik, 6 aylık bebeğiyle birlikte cuma günü cezaevine girecek

Ayşe öğretmen bebeğiyle cezaevine giriyor
Kanal D’de yayımlanan Beyaz Show’a telefonla bağlanarak Kürt illerindeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonların sona ermesi için “Çocuklar ölmesin” diye çağrı yapan  öğretmen Ayşe Çelik 20 Nisan Cuma günü 6 aylık bebeğiyle birlikte cezaevine girecek. Çelik avukatı Mahsuni Karaman, infazın durdurulması için AYM’ye başvuruda bulunduklarını ancak mahkemenin henüz bu konuyu gündemine almadığını söyledi.

Beyazıt Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Beyaz Show programına 2015 yılında telefonla bağlanan Çelik, Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve operasyon sırasında yaşananları anlatmıştı.  Operasyonların sona ermesini isteyen öğretmen Ayşe Çelik “Çocuklar ölmesin” demişti. Bu sözleri nedeniyle dava açılan Ayşe Çelik hakkında 1 yıl 3 aylık hapis cezası verilmişti. Çelik’in avukatı aracılığıyla yaptığı itirazı karara bağlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Çelik’in cezasını onanmıştı.

BAŞVURU ÜZERİNE ERTELENMİŞTİ

O dönemde henüz 2 aylık bir bebeği olan Ayşe Öğretmen’e verilen ceza yapılan başvuru üzerine 20 Nisan 2018’e ertelenmişti.

Ayşe Çelik’in cezaevine girmesine sayılı günler kala avukatı Mahsuni Karaman, Twitter hesabından mesaj paylaştı. Mesajına Çelik ve kızının fotoğrafını ekleyip Anayasa Mahkemesi’nin Twitter hesabını da etiketleyen Karaman, şu paylaşımda bulundu:

“Beyaz Show’da ‘Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın’ diyen Ayşe öğretmen, 20 Nisan Cuma günü öğleden sonra saat 14:00’da Diyarbakır Adliyesi’nde yapılacak işlemlerden sonra 6 aylık Deran kızıyla Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine girecek. AYM uyusun! @AYMBASKANLIGI”

Artı Gerçek’e de bir açıklama yapan Çelik, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) hem hak ihlali olduğuna ilişkin bireysel hem de infazın durdurulması için tedbir kararı verilmesine yönelik iki ayrı başvuruda bulunduklarını belirtti. Karaman, AYM’nin başvuruyu hala gündemine almadığını söyledi. Karaman, AYM’nin bu hafta içerisinde karar vermemesi durumunda Çelik’in cuma günü cezaevine gireceğini söyledi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER