Barış bildirisine imza atan akademisyenler ihraç edildi

Son KHK ile 199 akademisyen ile üniversitelerden 52 idari personel ihraç edildi.

Barış bildirisine imza atan akademisyenler ihraç edildi
OHAL’in kaldırılmasından önce 8 Temmuz’da yayımlanan KHK’yle 18 bin 632 kişi ihraç edilirken, bazı gazete ve dernekler de kapatıldı. İhraç edilen 199 akademisyen arasında ise ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı barış bildirisine imza atan Dokuz Eylül Üniversitesi’nden isimler de bulunuyor . KHK’de, akademisyenlerin bir bölümünün, ‘çalıştıkları kurumların kanaati’ de doğrultusunda ihraç edildiği gerekçesine yer verildi.


SORUŞTURMA AÇAN REKTÖR DE İHRAÇ

İhraç edilenler arasında üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman da yer alıyor. Kasman, barış akademisyenleri hakkında soruşturma açılması emrini vererek görevlerinden uzaklaştırılmalarına sebep olmuştu. Kasman, da bir süre sonra hakkında başlatılan ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılmıştı.

İhraç edilen akademisyenlerin bir bölümünün isimleri şöyle:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ: Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Cem Terzi, Prof. Dr. İzge Günal, Prof. Dr. Halil Resmi, Doç. Dr. Halis Ulaş ile İktisat Fakültesindeki Prof. Dr. Yeşim Edis Şahin, Prof. Dr. Ayşen Uysal, Dr. Nuri Erkin Başer, Arş Gör. Aydın Arı, Arş. Gör. Serap Sarıtaş, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Emel Yuvayapan, Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Dilek Karabulut, Edebiyat Fakültesi’ndeki Arş. Gör. Özer Yersüren.

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ: Selime Güzelsarı, Bahadır Aydın

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ: Nevra Akdemir

MERSİN ÜNİVERSİTESİ: Esra Ergüzeloğlu Kilim

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ: Hilal Eyüpoğlu

Ayrıca Mersin, Van, Bitlis, Mardin ve Şanlıurfa’dan Eğitim Sen üyeleri ve Bitlis’ten SES üyeleri de ihraç edildi. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2018, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER