EBA çöktü... Gerekçe: Çok kalabalık

Milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitimi için tasarlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), çöktü. Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de girmekte sorun yaşadığı sistemden, çok kalabalık olduğu için sorun yaşandığı mesajı verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu bizim için mutlu bir edici bir haber çünkü inanılmaz bir talep var" dedi.

EBA çöktü... Gerekçe: Çok kalabalık

Pandemi nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim dönemi 31 Ağustos’ta uzaktan telafi eğitimiyle başladı. Milyonlarca öğrenci bugün ders başı yapmak için bilgisayarlarının başına oturduğunda Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi çöktü. Öğretmen ve öğrencilerin giremediği sistem “Çok kalabalık” uyarısı verdi. Öğretmenlerin de sisteme girememesi sebebiyle eğitim durdu.

Sisteme girmek isteyenler şu uyarıyla karşılaştı:

* Şu an yüzbinlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında.

* Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…

EBA Yeni Yayın Dönemi Tanıtımı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni döneme hazırız mesajı vermişti. Selçuk ‘Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuruyoruz. Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim’ ifadelerini kullanmıştı.

Aylardır yeni döneme hazırız açıklamaları yapılmasına rağmen EBA’nın ilk ders gününde çökmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. ‘EBACanlıDers’ etiketi Twitter’da en çok konuşulan konular arasına girdi.

BAKAN SELÇUK: ÇOK SEVİNDİRİCİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çökme üzerine şöyle konuştu: “Bizim ilk gün izlenimimiz bütün il ve ilçelerde özellikle birinci sınıflarda yüksek bir katılım oldu. Bu nedenle çok mutluyuz. Çok kontrollü bir şekilde bütün öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz bu işe kendilerini adadılar ve herhangi bir sorun olmadı. Bu konuda tedbirlerimizi devam ettireceğiz. Öncelikle EBA’daki yoğunluktan söz edeyim. Bu bizim için mutlu bir edici bir haber çünkü inanılmaz bir talep var. Bu özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde büyük bir sıçrama oldu. Teknik arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışıyorlar. Dünyanın bütün büyük sitelerinde kimi zaman duraklıklar aksaklıklar oluyor. Belli bir süre sonra bunlar gideriliyor. Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içindeler. Bu altyapı giderek daha da güçlenecek. Bu talebi karşılanması için tüm çalışmaları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. EBA destek merkezlerinin yarım saat öncesi itibariyle 8 bin 668 olduğu akşam kadar 9 bin olur sanırım. Oralarda çok daha rahat erişim olacak.”  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER