Erdoğan: Üniversitelerde de yüz yüze eğitimi hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı gibi üniversitelerde de yüz yüze eğitimi başlatmayı planladıklarını söyledi. Erken seçim konusuna da değinen Erdoğan, seçimin 2023 Haziran'ında olacağını belirterek, "3 ayda seçim kabile devletlerinin işi. Gelişmiş gelişmekte olan ülkede böyle bir şeyi göremezsiniz. Yeni Türkiye'de seçimi öne almak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Üniversitelerde de yüz yüze eğitimi hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ama örgün eğitimin yerini tutamayacağı açıktır. En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz" diyerek korona virüsü sürecinde uzaktan eğitim yapılan üniversitelerle ilgili planları açıkladı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende YÖK Anadolu Projesi'nden bahseden Erdoğan, "Anadolu'daki yeni gelişen üniversiteleri daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin giderilmesini hedefliyor. Bu programı bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz. YÖK Sanal Laboratuvar Projesi ile genel kimya ve fizik laboratuvarı dersleri sanal ortamda verilebilecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İNSAN-İ KAMİL YETİŞTİRMENİN PEŞİNDE OLMALIYIZ: Sadece maddi bilgilerle donanmış manevi değerlerden yoksun nesil milletçe en büyük felaketimiz olur. Maziden, atiye kurduğumuz köprünün zenginliklerine sahip çıkacak nesiller yetiştirmek istiyoruz. İnsan maddi birikimi ve manevi zenginliği ile bir bütündür. Biz robot değil insan daha doğrusu insan-i kamil yetiştirmenin peşinde olmalıyız. Hem aile eğitimi hem mektep eğitimi bağlamında bu konuda ciddi eksikliklerimiz olduğuna inanıyorum.

YARGI ADALETİN TESİSİNE HİZMET EDİYOR: Türkiye Cumhuriyeti uzun bir demokrasi mücadelesinin ardından bugün bulunduğu yere geldi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gerçekleştirdiğimiz en büyük yönetim reformudur. Güçler ayrılığı erkinin üçüncü ayağı olan yargı tüm unsurlarıyla adaletin tesisine hizmet ediyor.

SESSİZ Mİ KALALIM?: Bize 'Bu kadar yayılmayın' diyorlar. Zulüm var. Libya'da zulüm var sessiz kalamayız. Suriye'de zulüm var. Sessiz mi kalalım? Somali'de... Azerbaycan'da Ermenilerin zulmü var. Seyir mi edelim? Biz duramayız. Tarih boyunca ecdadımızın bize yıktığı mesuliyet var. Biz oralarda da görevimizi yerine getirmenin gayreti içerisinde oluruz.

3 AYDA SEÇİM KABİLE DEVLETLERİNİN İŞİ: Milletten alamadığı gücü başka yerlerden devşirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız. Çıkıyorlar 'Erken seçim...' Ne erken seçimi ya? Bunlar kabile devletlerinin yaptığı iştir. 3 ayda seçim kabile devletlerinin işi. Gelişmiş gelişmekte olan ülkede böyle bir şeyi göremezsiniz. Batı'da Amerika'da görür müsünüz? 2023 Haziran'ında yapılacaktır. Yeni Türkiye'de seçimi öne almak mümkün değil. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER